Dnevnik maratonca (3): Ni odmor u Gruziji i Armeniji ne može bez treninga!

Men's Healthov kandidat za njujorški maraton na dugo planirano putovanje po Armeniji i Gruziji ponio je svu opremu za trčanje a da sve teče po planu čak je i neke treninge “ugurao” u četiri dana prije puta

Sredina godine je uskoro iza nas i sa svim praznicima koje imamo krajem lipnja počeli su prvi godišnji odmori. Ja se spremam za kratki odmor i putovanja po Armeniji i Gruziji pa sam zato sve planirane treninge “ugurao” u četiri dana prije puta.

S Biotreningom sam u utorak radio na ramenima, trbušnjacima i prsima. Svi mišići su me boljeli sve do petka. Idući tjedan ću malo “zanemariti” treninge snage, ali planiram odraditi barem osnovne vježbe mobilnosti i fleksibilnosti za core koje su me naučili. 

Što se trčanja tiče u ponedjeljak smo radili prvo 30 minuta na konverzacijskom tempu pa 10 minuta laganog ubrzanja, a u srijedu smo krenuli s 20 minuta konverzacijskog tempa, pa 20 minuta intervala po 1 minutu brzog i 1 minutu konverzacijskog tempa te za kraj još 20 minuta konverzacijskog tempa. S obzirom da je i Trčaona odlučila spojiti petak i odmoriti svi mi koji se spremamo za maratone sami smo trebali odraditi treći trening ovaj tjedan što je po planu barem 10 km. Ja sam zato u četvrtak navečer otrčao 13 km s tempom 5:47. 

Vikend sam se odlučio odmoriti malo od svega i uživati na putovanju. Cijelu subotu i nedjelju smo putovali po Gruziji i bilo je fenomenalno iskustvo doživjeti jednu novu kulturu i arhitekturu.


Ali bez brige, ponio sam svu Saucony opremu za trčanje sa sobom i idući tjedan po Erevanu planiram otkrivati nove trkaće puteve. Tu me očekuju poprilično visoke temperature svaki dan do 36 stupnjeva pa trebam naći neki idealni termin kad nije baš previše vruće za trčanje. Iako se ništa strašno ne bi dogodilo da idući tjedan i pauziram malo i odmorim pa zato neću ništa obećavati. Ipak je to godišnji odmor pa ću odlučiti ovisno o trenutku :-).

 

 

View this post on Instagram

 

Exploring

A post shared by Mario (@shekyzg) on Jun 25, 2019 at 3:59am PDT

Komentari

▲ Povratak na vrh