Najčešće pogreške koje radite u teretani i kako ih izbjeći

Donosimo vam neke od najčešćih pogrešaka koje u teretani čine podjednako muškarci i žene.

Krenuli ste u teretanu i niste odustali nakon mjesec dana? Čestitamo! No, sam odlazak u teretanu nije dovoljan ako tamo provedeno vrijeme nije kvalitetno utrošeno. Naime, koliko god se trudili na treninzima, oni neće pokazivati značajne rezultate ako niste pravilno pristupili procesu izgradnje svog tijela.

Donosimo vam neke od najčešćih pogrešaka koje u teretani čine podjednako muškarci i žene.

back_m

Prije svega treba obratiti pažnju na vježbe uvrštene u trening. Nikako nije dobro svaki put odrađivati isti trening – isti redoslijed vježbi i istim brojem ponavljanja, koristeći jednako opterećenje. Ako se tijelo konstantno ne izaziva na drugu vrstu napora, onda napredak neće biti vidljiv. Osim toga, ako vježbate jedne te iste mišiće na isti način, oni se neće imati vremena regenerirati, pa se samim time neće ni razvijati.

Ono što većina vježbača zaboravi je zagrijavanje. Stoga naglašavamo, bez obzira jeste li početni ili napredni vježbač – zagrijavanje prije treninga je obavezno! Pravilno zagrijavanje će pripremiti tijelo na ono što slijedi, što će smanjiti rizik od ozljede i osigurati kvalitetniji trening.

b49112_f_ecom

Oprema je također jedna od bitnih stavki koja može utjecati na kvalitetu treninga. Nije toliko bitno u kojoj majici ili trenirci vježbate (iako ni to ne treba zanemariti), ali je važno kakve imate tenisice. Dakle, u teretani ne možete strenirati u tenisicama u kojima igrate nogomet ili badminton. Jednako tako, nemojte kupovati tenisice samo zato jer vam dobro stoje ili zato jer vam se sviđa boja.

Tenisica s kojom neće pogriješiti je Reebok Workout TR 2.0. Prikladna je za svaki tip treninga, tijekom kojeg će vaše stopalo biti stabilno, čime je bitno smanjen rizik od bilo kakve ozljede. Osim toga, Reebok Workout TR 2.0 dolazi s posebno pojačanim potplatom, koji nudi čvrsti grip na bilo kojoj podlozi. Ove tenisice su ekskluzivno dostupne u svim trgovinama Intersporta po cijeni od 599,95 kuna.

109945_f_ecom_1

Još jedna bitna stvar na koju vježbači ponekad ne obraćaju pažnju je pravilno izvođenje vježbi. Pravilna tehnika je preduvjet da izvučete maksimum iz svake vježbe. Osim toga, time sprječavate i moguće ozljede. U svakoj teretani bi trebali naći kvalificiranu osobu kojoj se možete obratiti za pomoć i pravilnu demonstraciju vježbi. Tko pita, ne skita!

Komentari

▲ Povratak na vrh