Dugoročno vježba manje od pet posto Hrvata

Iako razumiju važnost tjelesne aktivnosti, ne prakticiraju tjelovježbu redovito

Nedavno je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu provedeno istraživanje koje je otkrilo kako više od 80 posto naših građana razumije važnost tjelesne aktivnosti i koliko ona utječe na zdravlje i kvalitetu života.

“Čak 60 posto je svjesno gdje i na koji način bi se trebalo uključiti, no tek oko 20 posto se uključuje u razne programe. No, najporažavajući je podatak kako samo oko dva do pet posto Hrvata sudjeluje dugoročno u programima tjelesne aktivnosti i na taj način ima zdravstvenu korist od nje. Više se ljudi treba dugoročno baviti tjelesnom aktivnošću”, izjavio je dekan KIF-a dr. sc. Damir Knjaz.

Istraživanje je provedeno u sklopu Nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, koji se održava već petu godinu zaredom, a cilj mu je potaknuti sve građane na vježbanje i zajedničkim treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu koji svima može promijeniti život.

Stoga se svima savjetuje, a posebno u zimskom periodu, da svakodnevno budu tjelesno aktivni, imaju optimalnu i zdravu prehranu te kvalitetan oporavak.

Samo će tako iskoristiti sve dobrobiti tjelesne aktivnosti, biti fit i naravno, prije svega zdravi!

Komentari

▲ Povratak na vrh