10 TOP pjesama za teretanu

Pretpostavljamo da idete u teretanu. Sigurni smo da ondje trenirate (barem veći dio vremena). A vjerujemo i da ondje imate osobnog motivatora – glazbu

Dobra glazba za teretanu

Glazba stvara motivirajuću atmosferu: prema nekim istraživanjima, dobro odabrana glazba snažno motivira vježbače i pomaže im da izdrže do kraja vježbe. Znate li da ako već na samom ulazu u teretanu čujete dobru pjesmu i svidi vam se, raste i vjerojatnost da ćete doći ponovno?

Istraživanje provedeno u više od dvije tisuće fitness centara u SAD-u pokazalo je da 50 posto vježbača neće dolaziti u teretanu ako ondje nema glazbe, a dodatnih 30 posto prestat će dolaziti ako je glazba koja svira loša.

Glazba i vježbanje idu ruku pod ruku. “Dobro odabrana glazba opušta vježbača, odnosno pomaže mu da lakše prebrodi psihofizičke napore i omogućava da vježba jače i dulje”, tvrdi Filip Jelaš, poznati DJ i vlasnik tvrtke Internet radio d.o.o.

Glazba brzog tempa ubrzava rad srca te pomaže pri koordinaciji pokreta i smanjuje opasnost od ozljeda. Najveći plus – pomaže da se u vježbanju uživa”, tvrdi Jelaš i nastavlja: “U teretani bi se trebala vrtjeti glazba brzog tempa, od 120 do 140 udaraca po minuti.

Glazba vas stavlja u zonu – uz pravu glazbu, vježbač se u miru može ‘zatvoriti’ u svoju zonu.”Za kraj, još jedan motivirajući podatak: glazba povećava izdržljivost čak do 15 posto!

Dobra glazba za teretanu

TOP 10 pjesama za teretanu:

1/ Survivor, Eye of the Tiger

2/ Joey B. Ellis, Go for it

3/ Lmfao, Sexy and You know it

4/ Eric Prydz, Call on me

5/ White Stripes, Seven Nation Army

6/ Marky Mark & The Funky Bunch Good vibrations

7/ Azealia Banks, 212

8/ Macklemore, Can’t hold us

9/ Dav id Guetta, Sexy bitch

10/ Duck Sa uce, Barbra Streisand

Komentari

▲ Povratak na vrh