Zašto je cvijeće uvijek savršen dar za voljenu osobu

Zašto je cvijeće uvijek savršen dar za voljenu osobu

Cvijeće kao savršen dar voljenoj osobi

Želite prenijeti osjećaj naklonosti, zahvalnosti ili ljubavi preko cvijeća? Ako je odgovor da, onda se morate pobliže upoznati s osnovama darivanja cvijeća. Budimo iskreni, većina će odabrati buket crvenih ruža i misliti kako su napravili pun pogodak. I dok je navedeno djelomično istinito, ruže svakako nisu jedino cvijeće koje simbolizira ljubav. Možda će vas iznenaditi činjenica da je svijet cvijeća puno zanimljiviji nego se na prvu čini. Svaki cvijet i svaka boja nose određenu simboliku, što na kraju kreira idealan dar emocija bez progovorene riječi.

Kako odabrati savršeno cvijeće kao dar voljenoj osobi? Krenite od toga što vaša voljena osoba voli. Da li možda ima određeni cvijet koji voli više nego druge? Primjerice ako je vašoj voljenoj osobi najdraži cvijet suncokret koji simbolizira radost i pozitivnost, onda u cvjećarni možete zatražiti buket tulipana ili buket koji će sadržavati samo jedan tulipan u sredini kao podsjetnik da znate omiljen cvijet. Da li je dozvoljeno kombinirati više cvjetova u jedan buket? Odgovor je da. Danas je normalno da buketi sadržavaju različite vrste cvjetova koji u suštini imaju isto ili slično značenje.

Cvijeće koje najbolje iskazuje ljubav

Svaki cvijet je lijep na svoj način i svaki cvijet nosi određenu simboliku, ali ako se radi o buketu ljubavi, tada moramo pomno birati vrstu cvijeća. Bez pogovora, buketi ruža su svakako popularan dar iz ljubavi. Opravdano? Buket ruža je svakako nepogrešiv izbor, osobito ako su crvene u boji ljubavi. Bez obzira na boju, ruže generalno iskazuju emociju ljubavi, privlačnosti i divljenja. Iza ruža nalaze se tulipani koji se opisuje kao životopisan ljubavi cvijet. Na istoku postoji vjerovanje kako tulipani simboliziraju savršenu ljubav, a cvjećari često preporučuju da je buket mješovitih boja.

Hortenzija je sljedeće cvijeće na popisu. I dok možda mislite kako crvena simbolizira ljubav kod svakog cvijeta, to nije istina. Bijela hortenzija simbol iskrene i apsolutne ljubavi, dok je ružičasta poziv za uživanje u ljubavi. Spoj bijelih i ružičastih hortenzija je savršen dar za voljenu osobu. Cvijeće koje se također često koristi u izradi buketa za voljenu osobu su ljiljani, ivančice i orhideje. U slučaju da ne znate kakav buket želite, dovoljno je samo reći cvjećaru kako buket mora simbolizirati ljubav.

Kako pokloniti cvijeće voljenoj osobi?

Klasična kupnja buketa i njegovo jednostavno darivanje je danas najčešći način kako pokloniti cvijeće. Pitate se kako ovo podići na nivo iznad? Prvo se zapitajte zašto slanje cvijeća na posao ili kućnu adresu partnera mora biti rezervirano samo za filmove? Ovo je veoma romantičan i usto veoma efikasan način kako voljenoj osobi dati do znanja da ju volite. Želite navedeno podići na još jednu višu razinu? Ukoliko niste dan odlaska u cvjećarne možete se okrenuti online cvjećarnama. O čemu je zapravo riječ?

Online cvjećarnice postaju polako sve popularnije radi velikog broja dostupnog cvijeća, kao i radi neobičnih buketa. Recimo da ste online kreirali savršen buket za voljenu osobu, ovdje još možete birati da li želite buket u kutiji, u vazi, uz plišane igračke, uz čokoladice i mnoge druge dodatke. Zamislite scenarij gdje voljena osoba na posao zaprima buket u kutiji u kojoj se nalazi i plišani medvjedić i čokoladica s personaliziranom porukicom. Romantično, zar ne? Bilo kako bilo, cvijeće je nekako oduvijek bilo i smatramo da će zauvijek i biti pravi simbol ljubavi.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE