Što je interkalarna kamata

Što je interkalarna kamata

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je interkalarna kamata u bankarskom svijetu?

Novac je dio naših života. On je potreban za nužne životne potrebe, kao i za povremene luksuze. Znamo kako danas sve ima svoju cijenu, no problem je tome što je ta cijena često više nego li se ona čini na prvu. Ukoliko ste zaposlena osoba, onda su Vam primanja sigurno dovoljna za osnovni život, što znači da nemate novaca sa strane za moguće neočekivane troškove ili naknadna ulaganja. Nažalost, danas su osnovne plaće postale premale i za osnovni život, što znači da su mnogi u potrebi za dodatnim prihodom.

Dodatni prihod u većini slučajeva podrazumijeva podizanje kredita. Ukoliko se prvi puta susrećete s podizanjem kredita, onda budite spremni na puno novih termina, što znači da bi se mogli zapitati što je interkalarna kamata? Prije uzimanja kredita poželjno je da se upoznate s bankarskom terminologijom kako bi shvaćali što Vam bankar govori. Iako je pitanje što je interkalarna kamata pitanje koje se postavlja na sastanku s bankarom, poželjno je da razumijete odgovor. Podizanje kredita je svakako velika stvar, što znači da je poželjno da ste unaprijed informirani o svim njegovim manama i prednostima.

Što je interkalarna kamata i kako se ona obračunava?

Krediti su danas mnogima prvi izbor kada postoji dodatna potreba za novcem. Kako krediti zapravo funkcioniraju? Svaki kredit funkcionira na taj način da Vam banka ili druga financijska institucija odobri određeni iznos, koji ćete Vi vraćati po dogovorenom roku otplate. Posuđeni novac se često vrača u mjesečnim otplatama. Na navedeni mjesečni anuitet se obračunava kamata kao i kamatna stopa koju ste unaprijed dogovorili. Kao takva, kamatna stopa može biti fiksne ili varijabilne prirode, no većina kredita ima kombinaciju – što znači da je u jednom razdoblju kamata fiksna, dok je u drugom varijabilna.

Navedena varijabilna kamatna stopa će ovisiti o vanjskim čimbenicima koji utječu na kredit, što znači da ona može potencijalno smanjiti ili povećati iznos mjesečne rate. No, vratimo se na pitanje što je interkalarna kamata? Riječ je o imenu koje se odnosi na poseban oblik kamatne stope koja se specifično obračunava samo za razdoblje između dana kada Vam se isplatio kredit i dana kada Vam je stigla prva rata za kredit. Naravno, osim pitanja što je interkalarna kamata, postavlja se pitanje da li ju je moguće izbjeći?

Što je interkalarna kamata i da li se može izbjeći?

Detaljan odgovor na pitanje što je interkalarna kamata i koji se iznos na nju plaća dobivate sa strane bankara koji je odgovoran za Vaš kredit. Pitanje koji mnogi zaborave postaviti je “Koliko zapravo košta moj kredit”? S tim pitanjem ćete dobiti detaljni uvid u troškove Vašeg kredita. Interkalarna kamata kao trošak kredita najčešće ovisi o iznosu samog kredita, nominalnoj kamatnoj stopi, danu isplate kredita i danu u mjesecu kada se zadužuje Vaš anuitet. Važno je naglasiti da je kod manjih kredita interkalarna kamata neznatna, dok se kod većih kredita ona zbraja u iznosu i do nekoliko tisuća eura.

Ukoliko želite izbjeći pitanje što je interkalarna kamata i kako ju izbjeći, tada je najbolje da odustanete od bankarskog kredita. Ukoliko Vam je novac zaista potreban ali niste spremni na bankarske uvjete, tada Vam preporučujemo kredite iz kreditnih kuća. Navedene kreditne kuće Vam mogu ponuditi opciju najbrži kredit, kao i opcije brzih pozajmica i zajmova. Riječ je o nenamjenskim kreditima koji dolaze u nešto manjim iznosima s mogućnosti kratkoročne otplate. Brzi krediti nemaju skrivene troškove niti troškove obrade, a razlog tome je brza isplata i kratkoročna otplata.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE