Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije nedvojbeno postoji

Iako obje metode služe za predviđanje događaja u ljudskom životu, razlika između tarota i astrologije nedvojbeno postoji jer su to dva zasebna, potpuno različita sustava ili metode i služe se različitim znanjima, no njihovi odgovori mogu biti isti. Možemo reći da astrologija pretražuje zvjezdane putove ljudskog života i utjecaj situacije na nebu na zemaljski život, a tarot slijedi čovjeka njegovim zemaljskim putevima kroz njegovu prošlost, sadašnjost i budućnost u svim aspektima ljudskog života.

Tarot vizija okuplja vrsne majstore obje metode i unatoč razlika između tarota i astrologije, zanimljivo je da se te dvije metode u nekim elementima ipak dodiruju. Istina, većina astrologa tarot ne poznaje, ali većina tumača tarota poznaje barem temeljnu astrologiju, jer noviji špilovi tarota na svim kartama imaju dodane i pripadajuće astrološke simbole, a na nekim špilovima su ucrtani i kabalistički simboli. Sam tarot ima u velim arkanama dodane takozvane nebeske karte Sunce, Mjesec i Zvijezdu, a oba sustava koriste i elemente.

Razlika između tarota i astrologije se stapa u međusobno nadpunjavanje

U ezoterijskim i okultnim znanostima se svi sustavi nadograđuju jedan na drugi, a neki sustavi se međusobno ponašaju i koriste na vrlo komplementaran način. Razlika između tarota i astrologije se stapa u međusobno nadopunjavanje u cilju što točnijeg predviđanja budućnosti. To ne znači da ne trebate konzultirati i tarot majstora i vrsnog astrologa da bi vam vaša situacija bila što bolje i što preciznije objašnjena, da bi shvatili zašto se pto događa u vašem životu.

Nije važno shvatiti samo uzroke događaja, važno je doznati i kada će biti bolje i kako prihvatiti ono što se ne može promijeniti. A te detalje može odlično iznijansirati razlika između tarota i astrologije. Često tarot majstor svoje klijente uputi astrologu, naročito ako im treba napraviti natalnu kartu koju može napraviti samo astrolog, a koja mapira sve važne događaje životu neke osobe i to za cijeli život, od rođenje pa sve do kraja života, ali i astrolog će vas uputiti na tarot čitanje ako zaključi da vam je potrebno.

Razlika između tarota i astrologije daje dva mišljenja o istom problemu

S proricanjem kao sa odlaskom doktoru i ako ste dobili neku zabrinjavajuću dijagnozu koja vam je neprihvatljiva, potražit ćete drugo mišljenje. I kod proricanja uvijek možete potražiti drugo mišljenje, naročito ako vam dobiveni odgovori nisu nikako prihvatljivi. Razlika između tarota i astrologije daje dva mišljenja o istom problemu sa dvije posve različite metode, ali morate biti spremni prihvatiti i ako drugo mišljenje potvrdi ono prvo već dobiveno mišljenje. Različite metode ne daju različite odgovore.

Razlika između tarota i astrologije je samo u načinu dolaska di točnih i istinitih odgovora, ali u obje metode se možete pouzdati. Astrologija treba vaše točne podatke, datum, sat i mjesto rođenja, ako ih ne znate ili ne znate samo sat rođenja odgovori mogu biti manje precizni. Tarot vam može dati odgovore na sva vaša pitanja i bez tih podataka, ali su odgovori sa tim podacima puno detaljniji, precizniji i točniji, a to je u vašem interesu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE