Najbolje vrijeme za objavu na Instagramu

Najbolje vrijeme za objavu na Instagramu

Na Instagram post najviše utječe vrijeme objave

Nekada je Instagram rangirao postove prema kronološkim objavama, no ono je sad zamijenjeno algoritmom koji će postove rangirati na temelju angažmana. Navedeno svakako ima svoje prednosti i mane, ali svakako ćete se morati dodatno potruditi ako želite navedenu platformu maksimalno iskoristiti u svoju korist. Ono na što morate obratiti veliku pozornost je vrijeme kada ćete objaviti svoji post. Zašto? U suprotnom vaš idilično složen post može završiti u takozvanoj memorijskoj rupi i neće se predstaviti u punoj svjetlosti. Zašto je bitno gledati na vrijeme? Za početak, Instagram čine mnogi različiti ljudi.

Nismo svi u istim vremenskim zonama, niti ne radimo svi iste poslove. Neki od nas provode više vremena na aplikaciji, neki manje. Naravno, morate uzeti u obzir i ciljanu skupinu kojoj se sviđaju vaše objave, što znači da se morate ravnati prema njima ako želite da objava dobije više lajkova i komentara. Ovo je izuzetno bitno ako imate poslovni profil, ili ako od navedenih objava zarađujete za život. Navedena aplikacija ne funkcionira na način kao npr. SEO optimizacija gdje ćemo automatski preko pretraživanja dobiti najbolje rezultate. Kada pretražujemo postove na Instagramu, dobit ćemo više manje samo one objave koje su najviše lajkane i komentirane

Kada napraviti Instagram objavu

Kada je potrebno napraviti Instagram objavu a da ona ipak privuče malo pažnje? Na navedenu temu provedeno je par istraživanja, ne bi li se nekako svi korisnici uskladili. Instagram objavu je najbolje napraviti: Izvan radnog vremena na poslu, preko radnih dana a ne vikendom (vikend većina koristi za odmor, putovanja, avanture). Najbolji dani za objavu su: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak. Najbolje doba dana za objavu je: Između 19.00 – 21.00. Najgore doba za objavu je: Od 15.00 do 16.00.

Naravno, ova vremena objave će se mijenjati sukladno tome za što koristite navedenu društvenu mrežu i vašem slobodnom vremenu. Da li bi se svi trebali zamarati s vremenom objave? Ne. Ukoliko društvenu mrežu koristite čisto iz zabave. U drugu ruku, ako je ova društvena platforma ogranak vašeg poslovanja ili ako vršite određena reklamiranja na Instagramu, tada je bitno istražiti kada je vaša publika najaktivnija. Na što još obratiti pažnju osim vremena objave? Preporučuje se da vaši postovi budu “To the point”. Lijepa fotografija, realan opis, najbolji hashtagovi za opis.

Instagram objava je usmjerena ciljanoj publici

Naravno, važno je naglasiti da se gore navedena vremena objave ne podudaraju s svakim korisnikom, što znači da ono ne mora nužno donijeti uspjeh postu. Da biste vi sami odredili najbolje vrijeme za objavu, morat ćete skrenuti pozornost na svoju ciljanu publiku i prilagoditi se njihovim potrebama. Kako napraviti to? Zapitajte se sljedeća pitanja: Da li moja publika radi, i kada rade? Jesu li u toku slobodnog vremena na Instagramu ili ne? Imam li više domaće ili strane publike? Isto tako, bitno je razmisliti i o razlogu zašto radite objavu.

Po nekom pravilu, poslovni profili raznih tvrtki često rade objave preko tjedna, nakon 16.00 h. Influenceri ili osobe koje reklamiraju određene proizvode često objavljuju preko tjedna do i nakon 16.00. Najpouzdanija metoda za odrediti vrijeme objave je promatranje. Instagram će vam uvijek pružiti informaciju kada je neka objava napravljena. Moć osobnog istraživanja vas može iznenaditi, osobito ako volite pratiti sve što je trenutno u trendu. Nabavite si besplatne online alate za analitiku na Instagramu i sami usporedite kada bi vam Instagram mogao biti od koristi, a kada ne.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Utjecaj tehnologije na poslovanje

Utjecaj tehnologije na poslovanje

U današnjem svijetu, tehnologija zauzima ključno mjesto u gotovo svim aspektima poslovanja. Od pojednostavljenja procesa do otvaranja novih kanala komunikacije, tehnološki napredak omogućava poduzećima da ostvare značajne prednosti.

Kako uključiti vpn

Kako uključiti vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i šalje ih kroz sigurnu vezu do poslužitelja, što znači da vaša internetska a

Kako zaraditi novac na internetu uz Google Ads

Kako zaraditi novac na internetu uz Google Ads

Google Ads se najjednostavnije može opisati kao oglašivačka mreža koja u konačnici povezuje izdavače i oglašivače. Izdavači, osobe koje povezuju svoje web stranice s Ads-om omogućuju ogl

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Otkrijte proizvod kojim u isto vrijeme imate mogućnost modernom estetikom lansirati privatno ili poslovno okruženje na visoki nivo funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti!