Koji tv kupiti

Koji tv kupiti

Koji tv kupiti s obzirom na veličinu

U prijašnjim vremenima obiteljski kauč je determinirao koliko će velika ili mala televizija biti. Drugim riječima, što je televizor udaljeniji od kauča, trebalo je kupiti veći televizor. Danas vlada skroz druga situacija i televizori sada diktiraju pravila kupovine. Zanima vas koji tv kupiti s obzirom na veličinu?

Onda svakako pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome koji tv kupiti s obzirom na veličinu. Danas će vam većina prodavača televizora reći kako je veći televizor bolji odabir od manjeg televizora. Imajte na umu da televizor sa ekranom od 65 inča ima više nego dvostruko veći prikaz od televizora sa ekranom od 42 inča.

Također, imajte na umu da se veličina ekrana mjeri dijagonalno, a ne horizontalno ili vertikalno. Ako vas muči izbor između ravnih ili zakrivljenih ekrana, znajte da zakrivljeni ekrani ne daju bolju sliku od ravnih ekrana. Svakako se potrudite da vaš televizor bude što veći s obzirom na vaš budžet, kojim raspolažete za kupovinu televizora. Nemojte si dozvoliti da zažalite što ste kupili manji televizor, a ne veći.

Koji tv kupiti, OLED ili LED

Odlučili ste se za veličinu ekrana koji tv kupiti. No, sad se dvoumite da li televizor treba biti OLED ili LED. U nastavku teksta donosimo vam sve o tome koji tv kupiti, OLED ili LED. Odgovor na ovo je vrlo jednostavan. Iako su OLED televizori skuplji, imaju najbolju tehnologiju prikaza slike.

No, ako vam je OLED preskup, ne brinite, 4K LED televizor također nudi spektakularni doživljaj gledanja i oni malo bolji dolaze sa svim komponentama pametnog televizora baš kao i OLED televizor. S obzirom da su 4K LED televizori jeftiniji od OLED televizora, uvijek vam ostaje višak novca da si kupite dobar zvučni sustav za vaš televizor. Ako vam cijena televizora ne predstavlja problem, vaš će se izbor svesti na to koji televizor ima bolje performanse.

Savjetuje vam se da prilikom kupovine ispitate sve što vas zanima, tj. da se raspitate o svim karakteristika za koje vi smatrate da televizor mora imati. Najbolje bi bilo da se raspitate kod prodavača koji je specijaliziran za prodaju televizora i koji zna sve o OLED i LED televizorima.

Koji tv kupiti s obzirom na rezoluciju

Riješili ste nedoumice oko veličine televizora i oko toga da li treba biti OLED ili LED televizor? Ostaje vam još nepoznanica vezana za rezoluciju koju bi televizor trebao imati? Ovaj tekst vam donosi sve o tome koji tv kupiti s obzirom na rezoluciju. Za početak, 4K i ultra HD su jednaka stvar. Oboje se vrsta rezolucije i broja piksela na ekranu.

Više piksela jamči bolju, izoštreniju i uvjerljiviju sliku. Televizori sa 4K rezolucijom imaju puno bolju sliku od običnih televizora, ali je problem što ne postoji veliki broj televizijskog sadržaja snimljenog za 4K rezoluciju. Ali u budućnosti se planira snimati sve u 4K rezoluciji. Dobra je stvar što televizori sa 4K rezolucijom običnu sliku čine puno boljom za gledanje.

Stoga ako ste se odlučili na televizor sa 4K rezolucijom umjesto na televizor sa običnom rezolucijom, onda morate biti spremni na više cijene tih televizora. Jedan od preduvjeta koji će vam pomoći u odgovoru na pitanje koji tv kupiti s obzirom na rezoluciji je to koliko vi često gledate televizor. Ako je vaš odgovor puno i često, onda vas se svakako isplati kupiti televizor sa 4K rezolucijom. Ukoliko ne gledate televizor često, onda je za vas sasvim u redu i televizor sa običnom rezolucijom.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Koliko košta električni romobil

Koliko košta električni romobil

Odrasla ste osoba i zaintrigirao vas je električni romobil? Razmišljate o njegovoj kupovini, ali ne znate koliko košta električni romobil za odrasle. Cijena električnog romobila za odrasle ovisi o mod

Kako maknuti google račun s mobitela

Kako maknuti google račun s mobitela

Nakupljanje prevelike količine informacija danas se može dogoditi vrlo brzo i povremeno trebate pročistiti te iste informacije kako bi postigli mir u glavi. Micanje google računa s vašeg mobilnog uređ

Gdje kupiti enc uređaj

Gdje kupiti enc uređaj

Stranac ste ili jednostavno u ovom vremenu korona pandemije volite stvari obavljati online? Često koristite hrvatske autoceste ili ste stranac koji planira doći u Hrvatsku na ljetovanje autocestom? On

Kako očistiti klimu

Kako očistiti klimu

Vaš klima uređaj važan je u pretvaranje vašeg doma u oazu uživanja tijekom ljetnih mjeseci. Ponekad primijetite da vaša klima radi teže nego inače, tj. muči se kako bi održala isti nivo hlađenja kao p