Najbolje kreditne kartice s niskim kamatama

Najbolje kreditne kartice s niskim kamatama

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Tražite kreditne kartice prema svojim potrebama, a ne po reklamama

Ako je novac roba onda je i njegova zamjena, kartica, također roba. Živimo u vremenu kad je sve na prodaju i sve se bjesomučno reklamira, a najprestižnije kartice vam sa reklama nude uspješni ljudi, mameći vas uspjehom i zvjezdanim sjajem slave. Ako tražite kreditne kartice prema svojim potrebama, a ne po reklamama to je prvi pravilan korak u odabiru kartice s niskim kamatama. Obzirom da ima više vrsta takvih kartica, trebate ih znati razlikovati.

Kreditne kartice su vam zapravo uvijek raspoloživi i dostupni krediti do ugovorenog limita. Ima ih tri vrste, charge, revolving i obična kreditna kartica sa obročnom otplatom. Charge kartica je povoljna zbog beskamatne odgode, najčešće na mjesec dana, ali onda kreditirani iznos morate podmiriti u cijelosti, što može biti problem ako nemate redovna primanja ili u tom razdoblju ostanete bez posla. Dobro je što otplatu možete tempirati, možete je čak i ugovorom definirati na datum kada vam sjeda plaća na vaš račun.

Kolike kamate imaju revolving kreditne kartice

Iz izloženog korištenje charge kartice se doima kao beskamatna posudba na mjesec dana, koju u svojoj ponudi nude i hitri krediti, ali obje opcije su pogodne samo za uredne platiše, jer svakim prekoračenjem ili kašnjenjem u otplati i charge kartica i beskamatni zajam će vam obračunati kamate za cjelokupan iznos. Obzirom na to kolike kamate imaju revolving kreditne kartice, od 5 – 10 %, itekako se isplati biti ažuran i uredan platiša to je poput prijateljske posudbe.

Beskamatni zajam u nebankarskoj kreditnoj kući možete dobiti samo kod prve posudbe, a chargo karticu možete koristiti stalno ako je redovito otplaćujete. Ukupni troškovi revolving kreditne kartice, ne mogu premašiti limit definiran kartičnim ugovorom, trošenjem se smanjuje raspoloživi iznos po kartici, minimalnom mjesečnom otplatom se raspoloživi iznos opet polako povećava. Velika mana ove kartice su prilično visoke kamate koje mogu otići u nebo ako iz bilo kojih razloga zapnete sa otplatom dugovanja po kartici.

Kreditne kartice sa automatskom podjelom na rate

Ako ste prilikom ugovaranja kartice ugovorili otplatu na 6 – 12 mjesečnih rata sve transakcije po kartici, dobivat ćete mjesečni izvještaj trošenja po kartici i prikaz povratnih plaćanja iz pojedinačnih transakcija tijekom mjeseca. Kreditne kartice sa automatskom podjelom na rate otplate prema kartičnom ugovoru, su običnim korisnicima najkomotnije za rukovanje. No, ako dižete gotovinu sa ove kartice na tu transakciju će vam biti obračunata naknada ovisno o podignutoj sumi gotovine kao i kod drugih gotovinskih kredita.

Važno je znati i da plaćate proviziju kada kreditne kartice koristite za podizanje gotovine na bankomatima. Provizija na bankomatima je oko 5,5 %, a na bankomatima drugih banaka može biti i veća. Važno je znati još jednu činjenicu, ako se spremate na podizanje nekog velikog kredita za koji banka provjerava vašu kreditnu sposobnost, u faktore koji utječu na vašu kreditnu sposobnost utječu i dugovi po kreditnim karticama, a neuredna plaćanja dugovanja po karticama vas može poslati i na crnu listu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE