Koliko košta građevinska dozvola

Koliko košta građevinska dozvola

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Doznajte koliko košta građevinska dozvola

Mnogi ljudi sanjaju kako će jednog dana izgraditi svoju kuću iz snova, no većimna ne zna koliko je to mukotrpan proces. Prije svega, morate ishoditi sve moguće dozvole. Dobro je znati koliko košta građevinska dozvola, kako biste mogli početi na vrijeme štedjeti novac. Pitate se zašto je građevinska dozvola uopće bitna? Svi smo negdje od nekoga čuli kako je samo kupio zemljište i započeo gradnju bez ikakvih posebnih dozvola. Mi vam to ne bismo preporučili iz nekoliko praktičnih razloga, a sve se da svesti na jednu riječ, a to je legalnost. Sa građevinskom dozvolom znači da ste ispunili sve potrebne uvjete prije nego ste uoće započela gradnja i vaša kuća nikada ne može biti dovedena u pitanje. Sama cijena ovisi o mnogim faktorima poput veličine kuće, veličine i cijene zemljišta. Prije samo procesa gradnje, potreban vam je angažman arhitekta i geodeta. Na samom zemljištu, odnosno parceli je potrebno odraditi mjerenja i odrediti najbolji položaj, s obzirom na stanje tla na kojem se želi graditi kuća. Upravo zbog mnogih potrebnih dozvola, pravi odgovor na to koliko košta građevinska dozvola nije jednostavno dati. Bolje rečeno, cijena građevinske dozvole nije fiksna jer u računicu morate uvrstiti mnogo toga.

Otkrivamo koliko košta građevinska dozvola

Dok planirate dom iz snova, morate voditi brigu o mnogim detaljima. Arhitekt vam mora izraditi idejni proijekt, a također mora izraditi i glavni projekt. Što također ulazi u cijenu koliko košta građevinska dozvola. Bez te dvije stavke, možete zaboraviti na građevinsku dozvolu. Idejni projekt sadržava nacrt vašeg doma, poziciju, izgled, okolni prostor kuće, te ostale bitne detalje. Što se tiče glavnog projekta, on je krucijalan za sve. Sadrži sve potrebne nacrte i projekte koji se vežu uz vaš dom, a to su elektrotehnički projekt, građevinski projekt, arhitektonski projekt, te još mnogi drugi. Ujedno sadrži i potrebne elaborate o krajobrazu, zaštiti na radu, geomehanici i ostalim detaljima koje je potrebno stručno obrazložiti. Zato je gradnja doma u osnovi prilično skupocojena, no kada vi vodite računa o svemu od početka, poznajete svoj dom od nule i nema neugodnih iznenađenja. Iako koliko košta građevinska dozvola nije mala stvar, te se mnogi iznenade, većina na kraju prizna da uistinu vrijedi. Naravno, treba pažljivo izabrati tim stručnjaka s kojima ćete pažljivo isplanirati cijeli projekt. Prije nego krene gradnja, o svemu porazgovarajte sa stručnjacima kako biste temeljito bili upućeni u sve detalje.

Znate li koliko košta građevinska dozvola?

Mnogi se pitaju koliko vremena mora proći prije nego se ishode sve potrebne dozvole. Mnogo toga ovisi i o tome gdje se odlučili graditi svoj dom, odnosno, o mjestu, gradu, općini, odnosno županiji. O tome ovisi i koliko košta građevinska dozvola, na kraju cijele priče. Za veće gradove i mjesta je i cijena nekada viša, no u prosjeku najčešće iznos varira od 3 do 15% od cijelog iznosa koji ste odlučili uložiti u gradnju doma. Naravno, kako smo napomenuli, sve polazi od glavne ideje kako vaš dom treba izgledati, te koliko veliku kuću i okućnicu želite. Iako će se arhiket prilagoditi vašim željama, ponekad morate uzeti u obzir i idejna rješenja vašeg arhitekte. Zato je dobro raspitati se za preporuke, naročito ukoliko imate osobe od povjerenja koje također znaju koliko košta građevinska dozvola. Sigurnije se osjećate kada znate da ste angažirali kvalitetnog stručnjaka u kojeg možete imati povjerenja. Također, kvalitetan stručnjak će vam znati na startu reći koliko se vaše ideje i želje mogu zaista uklopiti, a da ne utječu na kvalitetu rada.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE