Koje cvijeće vole djevojke

Koje cvijeće vole djevojke

Odaberite savršeno cvijeće za djevojku

Cvijeće i ženska ljepota su nerazdvojiva veza. Od davnina se određen cvijet uspoređivao s osmjehom ili ljepotom žene, i upravo se tada rodila simbolika poklanjanja cvijeća. I doista, ako pogledamo bonton darivanja cvijeća danas, ono se primarno daruje kako bi izrazili svoje emocije prema određenoj osobi. Ljubav, divljenje, zahvalnost, pažnja, sve su ovo osjećaji koji se mogu izraziti samo jednim cvijetom.

Ali koje cvijeće vole djevojke? Ovo će prvenstveno ovisiti od djevojke do djevojke. Mnogi tvrde kako su ruže najbolji i nepogrešiv izbor, ali s njima se jednostavno igra na sigurno. Neke djevojke mogu voljeti skromnije tratinčice, dok neke mogu voljeti profinjene bukete. Kako znati koja je zlatna sredina? Najbolje je pokloniti cvijet po tipu karaktera.

Ukoliko buket ili cvijet poklanjate djevojci koju ste tek upoznali, tada je najbolje da odlaskom u cvjećarnicu opišete djevojku. Cvjećari će vam veoma rado objasniti vezu između pojedinog cvijeta i što on predstavlja. Istina je da s ružama ne možete pogriješiti, ali zapitajte se da li bi vama bilo drago da uvijek dobivate isti cvijet? Odgovor je svakako ne.

Koje cvijeće pokloniti djevojci?

Bilo da cvijeće poklanjate radi dana žena, rođendana, ili posebne prigode, potrebno je znati kako odabrati pravilni cvijet ili buket, i što određena boja govori o vašim emocijama. Krenimo od kraljice cvijeća, ruže. Ruža je najčešći dar u svijetu cvijeća. Crvena ruža simbolizira strast i ljubav i najčešći je izbor kod mnogih. Žuta ruža predstavlja osjećaj prijateljstva kao i veselja. Ako želite djevojci pokloniti žutu ružu, imajte na umu da ona mora biti bez trnja jer označava ljubav na prvi pogled.

Karanfil je cvijet koji predstavlja odanost, prosperitet te bogatstvo. Prema bontonu cvijeća, crveni karanfil kao i ruža predstavlja strast i ljubav, bijeli nevine i iskrene namjere, a ružičasti odanost. Budite oprezni s darivanjem karanfila jer je on ujedno i cvijet koji ukazuje na požudu. Orhideja danas slovi kao jedan od najposebnijih cvjetova. Brojimo preko 25.000 vrsta orhideja, i svaka je na svoj način posebna. Darivanjem orhideje ukazujemo na želju da se dogodi romansa i intimnost. Muškarac koji poklanja orhideju se često opisuje kao elegantan, šarmantan i graciozan.

Suncokret je svakako jedinstven cvijet za pokloniti djevojci. Njegova simbolika je snaga, divljenje i ponos i poklanja se kao znak divljenja. Muškarac koji pokloni suncokret djevojci jasno pokazuje kako je ona njemu centar njegovog svijeta. Tulipani označavaju određeni ponos. Crveni se poklanjaju kao znak ljubavi, žuti u nadi da će se razviti ljubav, ružičasti kao znak bezbrižnosti.

Gotovo je nemoguće navesti svako cvijeće koje možete pokloniti djevojci i njihovu simboliku. Ako vam u navedenom treba pomoć, tada je najbolje da se obratite svojoj lokalnoj cvjećarnici koja vam može pomoći u slaganju buketa i odabiru savršenog cvijeća. Želite podići poklanjanje cvijeća na drugi nivo? Tada je dostava cvijeća savršen izbor!

Kako pokloniti cvijeće djevojci?

Ako vam je stalo do određene djevojke, onda zasigurno ne želite samo pružiti joj buket i reći “Ovo je za tebe”. Kao i kod svega vezanog za cvijeće, i ovdje postoji nekoliko jednostavnih pravila koja se vežu za poklanjanje cvijeća. Od iznimne je važnosti znati kako pokloniti cvijeće djevojci kako bi ju impresionirali. Prvo je važno birati isključivo svježe cvjetove.

Najbolje bi bilo da cvijet ili buket kupite prije odlaska na spoj ili druženje. Ukoliko se radi o buketu tada zamolite u cvjećarni da vam papir ukrase s još dodatnom mašnom kako bi se buket malo više istaknuo. Kada darivate cvijet ili buket, uvijek imajte na umu da se ono daruje iz lijeve ruke, jer desnom inače prihvaćamo darove.

Prilikom darivanja cvijeta ili buketa važno je osobu pogledati u oči i pružiti buket s toplim riječima. Nemojte se sramiti objasniti zašto se odabrali navedeni cvijet ili buket i isto tako objasniti njegovu simboliku. Djevojka će cijeniti ne samo buket, već i cijeli trud koji ste uložili u svoju prezentaciju. Imajte na umu da iskrene emocije uvijek pobjeđuju, cvjetovi su ovdje samo dodati bonus.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE