Kako zaraditi novac na internetu uz Google Ads

Kako zaraditi novac na internetu uz Google Ads

Što je Google Ads?

Google Ads se najjednostavnije može opisati kao oglašivačka mreža koja u konačnici povezuje izdavače i oglašivače. Izdavači, osobe koje povezuju svoje web stranice s Ads-om omogućuju oglašivačima da oni prikazuju svoje reklame na web stranici ili YouTube kanalu. Kako se ovdje ostvaruje zarada? Zaradu kao izdavač ostvarujete tako da se registrirate u Google Ads program, te postavite oglase na svoju web stranicu. Postavljeni oglasi će se prikazati svakome tko odluči posjetiti vašu web stranicu, i tako ćete početi zarađivati novac.

Ads plaća samo onda kada netko klikne na oglas koji se nalazi na stranici, no prosječna zarada se može postići tek na 1000 pregleda. Predstavimo to ovako, na 1000 pregleda stranice 10 do 40 osoba će kliknuti na neki postavljeni oglas. Koje oglase možete postaviti na svoju web stranicu? Display Ads – Najčešći oblik oglasa koji nam dolazi od Google Adsa. Ovi oglasi odgovaraju bilo kojoj web stranici i optimizirani su za svaki pregled. In feed Ads – Nativni oglasi koji se prirodno uklapaju u sadržaj stranice. In article Ads – Specifični oglasi koji se daju postaviti unutar članka na web stranici, odgovaraju sadržaju i mogu poboljšati korisničko iskustvo.

Koliku zaradu omogućuje Google Ads?

Prosječna zarada na 1000 pregleda (RPM) je veoma širok pojam, i ona se odnosi na više faktora: Niša web stranice (sadržaj) – Nije ista stvar da li je web stranica orijentirana na zdravlje ili na igranje igrica. Oglasi koji se odnose na zdravlje su skuplji, što znači da donose i više zarade. Broj posjetitelja – Osnovni kriterij, što više posjetitelja imamo to je veća mogućnost za zaradu. Geografska lokacija posjetitelja – Važno je imati na umu kako platežna moć nije ista u svakoj državi, i najviše ćete zaraditi ako imate publiku u SAD-U. Klikovi na oglase – S obzirom da zarađujete preko klikova na oglase, poželjno je da su ti oglasi primamljiv vašoj publici.

Ovisno o navedenim stavkama, Google Ads vam može ostvariti zaradu od 2$ do 10$ na 1000 pregleda vaše web stranice, što znači od 1.86€ do 9.30€. Imajte na umu da je ovo prosjek, zarada može biti i puno veća. Također, Google Ads vam omogućuje i korištenje kalkulatora za izračun potencijalne zarade u godinu dana. Što nam je sve potrebno za zaradu preko navedenog alata? Moramo imati minimalno 18 godina, aktivan Gmail račun, vlastitu web stranicu/blog, stranicu koja je u skladu s Google politikom, seo optimizacija koja je na dobrom nivou.

Kako zaraditi uz Google Ads?

Kada vam Google Ads potvrdi račun izrade i vlasništvo nad web stranicom ili blogom, tada krećete u postavljanje oglasa na vašu stranicu. Za postavljanje oglasa morate učiniti sljedeće: Prijaviti se na račun, odabrati karticu Ads, odabrati između: By site, By Ad unit i Global Settings. (Poželjno je da odaberete automatsko postavljanje oglasa). U novo otvorenom polju odaberite svoju stranicu i Edit, postavite oglas unutar svoje stranice. Važno je napomenuti sljedeće, iako ste vi glavni i odgovorni za postavljanje oglasa, nemojte pretjerati s njima jer mogu ugroziti vaše rangiranje na Google tražilici.

Oglase isto tako možete i izbrisati ukoliko ih ne želite. Reklame će nakon postavljanja krenuti prikazivati unutar 30 minuta. E sada, kada ste uspješno odradili sve navedeno, ljudi će klikati i vi ćete zarađivati. Što više pregleda imate, to više klikova zarađujete, to je veća dobit. Važna napomena: Nemojte prestati s kreiranjem kvalitetnog sadržaja na stranici ili blogu. Pokušajte uvijek održavati istu kvalitetu objava kako vam publika ne bi pala. Naravno, Google Ads nije jedini pružatelj navedenih usluga, no svakako je najisplativiji za sve početnike koji su tek ušli u svijet digitalnog marketinga.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Utjecaj tehnologije na poslovanje

Utjecaj tehnologije na poslovanje

U današnjem svijetu, tehnologija zauzima ključno mjesto u gotovo svim aspektima poslovanja. Od pojednostavljenja procesa do otvaranja novih kanala komunikacije, tehnološki napredak omogućava poduzećima da ostvare značajne prednosti.

Kako uključiti vpn

Kako uključiti vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i šalje ih kroz sigurnu vezu do poslužitelja, što znači da vaša internetska a

Najbolje vrijeme za objavu na Instagramu

Najbolje vrijeme za objavu na Instagramu

Nekada je Instagram rangirao postove prema kronološkim objavama, no ono je sad zamijenjeno algoritmom koji će postove rangirati na temelju angažmana. Navedeno svakako ima svoje prednosti i mane

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Otkrijte proizvod kojim u isto vrijeme imate mogućnost modernom estetikom lansirati privatno ili poslovno okruženje na visoki nivo funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti!