Kako vezati udicu

Kako vezati udicu

Kako vezati udicu, od puno načina izaberite jedan, vama najjednostavniji i najprikladniji

Od pravilno vezane udice ovisi vaš ulov, pa bi vezanje trebali uvježbati kod kuće i na vodu doći spremni. Pasionirani ribiči poznaju mnogo načina vezanja udice, ali početniku se savjetuje da od puno načina izabere jedan koji mu se čini najjednostvaniji i najprikladniji i da taj jedan dobro uvježba. Kako vezati udicu, nemojte gledati slike vezivanja čvorova i lakonski zaključiti, kako je to laki i to može svatko. Gledanjem slika nitko nije naučio, vježbajte i opet vježbajte, sve dok žmireći ne možete pravilno vezati udicu. Praksa čini majstora, a početniku se i najednostavniji čvor može učiniti kompliciranim kada ga prvi put pokuša pravilno svezati. Kako vezati udicu, Kada svladate prvu barijeru, pravilno svežete čvor bez petljanja i pogreški, možete uzeti svoj ribički pribor i krenuti na vodu. Ako čvor dobro prođe svoj prvi test na vodi i posreći vam se vaš prvi ulov, znat ćete da ste naučili i da možete početi vježbati i neke druge vrste čvorova.

Kako vezati udicu, ribolov je divno, antistresno opuštanje

Za većinu ribiča ribolov je bijeg od mukotrpne svakodnevice, jedno divno antistresno opuštanje i šteta bi bilo da ga kvari nerviranje zbog kompliciranih čvorova. Za početnike je zbilja dovoljno da dobro uvježbaju neki najjednostavniji, univerzalni način vezivanja udice. Kako vezati udicu, slikovne priloge čvorova možete vidjeti u svakoj trgovini koja prodaje ribičku opremu, u ribičkim glasilima ili vas može poučiti prijatelj koji je već iskusni ribič. Uvijek vježbajte samo jednu tehniku vezanja udice, dok je ne uvježbate. Kako vezati udicu, pregledajte sve prikazane čvorove, ali izaberite najjednostavniji, za početak i njega dobro uvježbajte. Čvorova je mnoga i ne trebaju vam svi, neka vam vještine iskusnijih ribiča ne stvaraju pritisak, naučit ćete još neke načine vezanja udice kada za to budete spremni. Ribolov treba biti užitak, a ne muka oko toga što drugi znaju više. I vi ćete s vremenom znati više, vježbajte slijedeću izabranu tehniku kada budete spremni, svladat ćete je kao i onu prvu, osnovnu, jer vježba čini majstora.

Kako vezati udicu, vježbe strpljenja, a ulov je nagrada

Vlada mišljenje da je ribolov vrsta sporta i rekreacije samo za strpljive i lekcije strpljenja svaki početnik počne učiti već od prvog pokušaja vezanja udice. Pravilno vezana udica i ostali elementi na ribičkom štapu, dobro odabrano mjesto na vodi i možda vrijeme za vas stane, do prvog ulova. Kako vezati udicu, mamce, plovke, olovo, sve ste to svladali, ali strpljivo čekanje ulova može potrajati, pa su i to vježbe strpljenja. Štap nad vodom, vezana udica s mamcem u vodi, zvukovi prirode oko vas, mirna voda ispod vas, prava meditativna slika. Zato su ribiči strastveno zaljubljeni u ribolov, jer sav taj mir oko njih ulazi u njih i polako istiskuje sve frustracije, brige, ljutnje i nemire. Kako vezati udicu, lako i jednostavno ako mudro odaberete najjednostavniji način za početak, s vremenom ćete svoje vještine proširiti i obogatiti onim kompliciranijim čvorovima. Sve su to vježbe strpljenja i smirenosti koje su općenito potrebne svim ribičima, a nagrada je ulov i oslobađanje od stresa.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE