Kako spojiti mobitel na tv preko wifi

Kako spojiti mobitel na tv preko wifi

Kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć Chromecast

Postoje trenutci kada gledate nešto na svome mobitelu i poželite to podijeliti sa osobama kraj sebe u sobi ili jednostavno to želite vidjeti na većem ekranu. Postoje mnoge opcije koje vam omogućuju da povežete svoj mobitel na tv. Jedna od tih opcija je i Chromecast.

Ako nikada niste čuli za Chromecast onda se sigurno pitate kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć Chromecast. Ne brinite, u nastavku teksta donosimo vam odgovor na to pitanje. Provjerite da li vaš televizor ima ugrađenu podršku za Chromecast. Ako ima, možete slati sadržaj sa mobitel na televizor u nekoliko koraka.

Osigurajte da vaš uređaj, tj. mobitel bude priključen na istu wifi mrežu kao i televizor koji ima Chromecast. Nakon toga kliknite na navedenu aplikaciju i odaberite uređaj s kojim se želite spojiti. Ova opcija je idealna za aplikacije koje imaju originalni sadržaj i koje uglavnom blokiraju ostale načine povezivanja. Jedna od tih aplikacija će zamrznuti video ili audio snimku ako pokušate na neki drugi način spojiti mobitel na tv. Nakon čitanja ovog teksta ne bi trebali imati više nepoznanica o tome kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć Chromecast.

Kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć AirPlay

Posjedujete iPhone, uređaj koji je idealan za zabavu, kao naprimjer za slušanje glazbe ili gledanje video sadržaja? No, ponekad poželite navedeni sadržaj slušati ili gledat na većem uređaju, tj. televizoru? Dobra stvar je što taj mobilni uređaj možete spojiti na televizor bez upotrebe bilo kakvih kabela.

Za to koristite opciju AirPlay-a. Ne znate kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć AirPlay? Onda ste na pravom mjestu jer će vam ovaj tekst pomoći da saznate sve o tome. Navedena aplikacija je automatski instalirana na vašem mobilnom uređaju i služi za spajanje iPhone-a isključivo sa Apple televizorom. Kako bi krenuli sa povezivanjem, vaš iPhone i Apple televizor moraju biti povezani sa istom wifi mrežom. To možete provjeriti u postavkama svojih uređaja.

Kada su uređaji spojeni na istu wifi mrežu i kada je televizor upaljen, vaš iPhone bi ga morao odmah detektirati. Kada se to dogodi, na svom mobitelu jednostavno pokrenite sadržaj koji želite emitirati i otiđite na opciju AirPlay i odaberite televizor na koji želite emitirati taj sadržaj. Postupak je vrlo jednostavan i ne bi trebali imati puno problema u učenju kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć AirPlay.

Kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć ostalih aplikacija

Ako vam spajanje mobitela na tv ne uspijeva uz pomoć već navedenih opcija, ne brinite, postoje i druge aplikacije koje će vam biti od koristi. Pitate se kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć ostalih aplikacija? Odgovor slijedi u nastavku teksta.

Jedna od tih aplikacija je i DLNA aplikacija. Većina televizora koja imaju opciju interneta podržavaju tu aplikaciju. Uz pomoć navedene aplikacije možete prenositi medijske datoteke sa vašeg mobitela na televizor. Ovom aplikacijom možete prenositi samo svoje datoteke, ne i tuđe, kao npr. Netflix-ove sadržaje.

Druga aplikacija je LocalCast, koja je besplatna i također vam omogućuje spajanje vašeg mobitel na tv preko wifi-a. Slična aplikacija LocalCast-u je i AllCast. Sve navedene aplikacije rade po istom principu, a to je da vaš mobitel i televizor moraju biti spojeni na istu wifi mrežu, u protivnom nećete moći provesti njihovo spajanje. Ukoliko imate još nepoznanica o tome kako spojiti mobitel na tv preko wifi uz pomoć ostalih aplikacija savjetuje vam se da odaberete jednu od njih i pročitate njezine karakteristike kako bi ih znali pravilno instalirati i koristiti.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Otkrijte proizvod kojim u isto vrijeme imate mogućnost modernom estetikom lansirati privatno ili poslovno okruženje na visoki nivo funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti!

Koji mobitel kupiti

Koji mobitel kupiti

Iako je 2020 godina loša godina sa strane proizvodnje i same ekonomije, 2020 godina je donijela puno zanimljivih noviteta na tržište pametnih telefona. Rast konkurencije u proizvodnji pa

Kako radi pametni sat

Kako radi pametni sat

Zadnjih godina borba na tržištu pametnih satova postaje sve veća. Sve je manji broj ljudi koji žele nositi tradicionalne satove koji rade samo ono za što su namijenjeni, a sve je veći br

Koji tv kupiti

Koji tv kupiti

U prijašnjim vremenima obiteljski kauč je determinirao koliko će velika ili mala televizija biti. Drugim riječima, što je televizor udaljeniji od kauča, trebalo je kupiti veći televizor. Danas vlada s