Kako očistiti klimu

Kako očistiti klimu

Kako očistiti klimu u kući

Vaš klima uređaj važan je u pretvaranje vašeg doma u oazu uživanja tijekom ljetnih mjeseci. Ponekad primijetite da vaša klima radi teže nego inače, tj. muči se kako bi održala isti nivo hlađenja kao prije. Čišćenje vašeg klima uređaja važan je element u održavanju istog jer na taj način omogućujete klima uređaju da radi efektivnije na duže vrijeme.

Strpljenjem i preciznošću možete očistiti svoj klima uređaj. Sada se sigurno pitate kako očistiti klimu u kući. Prvo što trebate napraviti je ugasiti vaš klima uređaj. To vam se preporučuje radi vaše sigurnosti. Nakon toga otvorite klima uređaj i počnite sa čišćenjem. Za čišćenje koristite mekanu četku kako bi odstranili prašinu iz klima uređaja. Nakon toga koristite sprej specijaliziran za čišćenje klima uređaja.

Preporuča vam se da čišćenje radite tijekom toplog dana kako bi se klima uređaj što prije osušio. Očistite i posudu klima uređaja sapunom i toplom vodom te ga zatim dezinficirajte. Ukoliko imate još pitanja o tome kako očistiti klimu u kući kontaktirajte proizvođača klima uređaja koji posjedujete kako bi vam dao još dodatnih uputa.

Kako očistiti klimu izvan kuće

Očistili ste unutarnju jedinicu klima uređaja i sada želite očistiti i vanjsku jedinicu? Ali ne znate kako očistiti klimu izvan kuće? Ne brinite, u nastavku teksta donosimo vam odgovor na to kako očistiti klimu izvan kuće.

Čišćenje vanjske jedinice zahtijeva više napora nego čišćenje unutarnje jedinice klima uređaja. S obzirom da se vanjski dio klima uređaja nalazi izvan kuće puno brže se zaprlja zbog izloženosti vremenskim uvjetima. Za čišćenje vanjske jedinice trebati će vam specijalizirana oprema.

Prvo što trebate napraviti je isključiti jedinicu iz struje i zatim je otvorite. Na dnu vanjske jedinice klima uređaja naći će se određena količina smeća koju je potrebno ukloniti. To možete napraviti ručno ili uz pomoć usisivača. Zatim očistite zavojnice kondenzatora uz pomoć specijaliziranih sredstava za čišćenje koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne potrepštine. Ukoliko su peraje klima uređaja savijene, ispravite ih. Na kraju zatvorite vanjsku jedinicu i osigurajte da je prostor oko nje skroz očišćen. Čišćenje vanjske jedinice jednako je važno kao čišćenje unutarnje jedinice klima uređaja.

Kako očistiti klimu u autu

Ljeto se bliži i želite da vaš auto bude spreman za ljeto na način da vam klima u auto besprijekorno radi. Nikada do sada niste čistili klimu u autu i sigurno se pitate kako očistiti klimu u autu. Prvo se posvetite čišćenju otvora za ventilaciju. Iako to zvuči jednostavno, to nije tako.

S obzirom da je teško doći do određenih dijelova tih otvora, stručnjaci preporučuju korištenje malih kistova za slikanje, jer ćete uz pomoć njih moći otvore za ventilaciju temeljito očistiti. Nakon toga očistite filter za klimu. U slučaju da ste ga zadnji put mijenjali prije godinu dana, preporuča se da ga zamijenite.

Naime, filtere bi trebalo mijenjati svakih 12 ili 15 tisuća kilometara ili barem jednom godišnje. Za čišćenje koristite kompresor i dezinficijens. Obavezno očistite i ventilatore koji se nalaze ispod haube. Za kraj očistite i kondenzator. Za dobivanje detaljnog znanja o tome kako očistiti klimu u autu svakako proučite priručnik za vaš automobil.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Moderna inspiracija za vanjsku gradnju

Otkrijte proizvod kojim u isto vrijeme imate mogućnost modernom estetikom lansirati privatno ili poslovno okruženje na visoki nivo funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti!

Koji mobitel kupiti

Koji mobitel kupiti

Iako je 2020 godina loša godina sa strane proizvodnje i same ekonomije, 2020 godina je donijela puno zanimljivih noviteta na tržište pametnih telefona. Rast konkurencije u proizvodnji pa

Kako radi pametni sat

Kako radi pametni sat

Zadnjih godina borba na tržištu pametnih satova postaje sve veća. Sve je manji broj ljudi koji žele nositi tradicionalne satove koji rade samo ono za što su namijenjeni, a sve je veći br

Koji tv kupiti

Koji tv kupiti

U prijašnjim vremenima obiteljski kauč je determinirao koliko će velika ili mala televizija biti. Drugim riječima, što je televizor udaljeniji od kauča, trebalo je kupiti veći televizor. Danas vlada s