Kako kupiti auto na leasing

Kako kupiti auto na leasing

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otkrijte kako kupiti auto na leasing

Auto je danas više potreba nego luksuz, utoliko što vam je auto potreban i zbog posla. Iako možda financijski niste dovoljno potkoženi za kupnju automobila, ovaj članak će vam otkriti kako kupiti auto na leasing. Kako su financijske krize nagrizale građane diljem svijeta, tako su banke i auto kuće razvile nove načine kako omogućiti daljnju prodaju automobila. Bez auta malo tko može funkcionirati, vozilo vam olakšava život na mali milijun načina. Bilo da morate obavljati kupnju za svoju obitelj ili vam je posao na nekoj udaljenijoj lokaciji. Teško je ovisiti o javnom prijevozu jer su uvijek moguće nepredvidljive situacije gdje je moguće veliko kašnjenje zbog kvara na busu ili vlaku. Mnogi preferiraju zatražiti kredit u banci kako bi mogli kupiti auto, no u današnje vrijeme morate imati gotovo savršen kreditni rating kako bi mogli dobiti kredit u banci. Zato je dobro znati kako kupiti auto na leasing, uvjeti su daleko jednostavniji i praktičniji. Sa kreditom plaćate i troškove kamata, a kroz leasing ukoliko ste pravna osoba, odnosno poduzetnik, otplata vozila može biti trošak poslovanja. Postoje 2 vrste leasinga, operativni i financijski. uKoliko se odlučite na financijski leasing, tada nakon što otplatite leasing, vi postajete vlansik vozila. Kroz operativni leasing, vi niste vlasnik vozila već leasing kuća. No ovo je vrsta vozila gdje vi imate više opcija, što znači da možete zamjeniti staro vozilo za novije ili čak otkupiti vozilo koje ste prvo ugovorili na leasing, te samo otplatite ostatak iznosa koji je preostao.

Kako kupiti auto na leasing kao obrtnik

Mnogim obrtnicima i poduzetnicima trebaju službena vozila, iako često puta privatno vozilo služi i kao poslovno. U svakom slučaju, kada se informiraju o tome kako kupiti auto na leasing, većina poslovnih građana shvati da im leasing donosi mnoge prednosti. Vremena su teška, te treba pametno razmotriti sve opcije prije nego se odlučite na kupnju automobila. Potrebno je prvo odabrati automobil koji zaista odgovara vašim potrebama, bilo da je riječ o rabljenom ili novom automobilu. Vodite računa o stvarnoj starosti automobila, prijeđenim kilometrima, da li se vozilo nalazi u pdv sustavu i kolika je stvarna vrijednosti. Naime, svaka leasing kuća prije nego se sklopi ugovor, obavezno vrši provjeru i procjenu vozila. Pojedine leasing kuće neće odobriti leasing otplatu za automobile starije od 11 godina, stoga dobro razmislite kakav auto ćete odabrati za sebe. Trgovac vam mora dati konkretnu ponudu za željeni automobil, te se tada ponuda šalje leasing kući na razmatranje i moguće odobrenje. Obrtnicima podjednako odgovaraju obje vrste leasinga, no razlika je u tome što u poslovnim knjigama operativni leasing ne mora biti evidentiran. Zato kod razmatranja kako kupiti auto na leasing, većina poduzetnika preferira operativni leasing. Iako, obje opcije su iznimno financijski povoljne za pravne osobe.

Kako kupiti auto na leasing sa učešćem

Jedina stavk akoju morate uzeti u obzir kad razmišljate kako kupiti auto na leasing, jest učešće. U startu morate imati kod sebe određenu svotu novaca koju uplaćujete, a visina iznosa ovisi o tome na koji period ugovarate otplatu, te cijelokupnom iznosu koji se otplaćuje. Kod većine leasing kuća, iznos učešća rijetko kada prelazi 25 % vrijednosti samog vozila. Razlike su također da li ugovarate leasing kao fizička ili pravna osoba, odnosno obrtnik, jer u slučaju pravne osobe, leasing kuća gleda i koliko dugo vaša tvrtka ili obrt posluju. U osnovi, uplata učešća vam smanjuje osnovicu kada se računa iznos mjesečnih rata koje ćete plaćati daljnjih nekoliko godina. Valja imati na umu, da što je vaše vozilo skuplje, pojedine leasing kuće traže veće učešće. Ukoliko tražite leasing kao pravna osoba, a imate lošije ocijenjen bonitet, također leasing kuće zadržavaju pravo tražiti veće učešće. Iz tog razloga, ne treba žuriti sa kupnjom automobila. Izdvojite si komotnog vremena za razmotriti koja opcija vam je najbolja za kako kupiti auto na leasing.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE