Saturn – značenje Saturna u astrologiji

Saturn – značenje Saturna u astrologiji

Saturn njegov značaj u astrologiji

Saturn je mračan planet koji je hladan i vrlo trom u svom kretanju oko Sunca, no istovremeno vrlo sjajan sa svojim prstenovima, te je vrlo dugo bio zadnji planet koji je imao upliva na horoskopska tumačenja do otkrića Urana. Okružen kružnim prstenjem oko 20 tak kilometara debljine koji se sastoji od mikro planetoida i leda sa nekog satelita.

Astrološki ovaj planet koji predstavlja neprijateljski utjecaj planeta, te donosi nesreću, samoću, depresiju, mržnju, tugu, ograničenja, tegobe, tragedije, kronična oboljenja i razne bolesti, siromaštvo, tragediju i težinu svemu. Zapravo sve zlo nosi Saturn čak i kada se nalazi u dobrim astrološkim aspektima, to zlo dolazi dugotrajno i ostaje dugotrajno.

Ipak ovaj planet ima i nekih pozitivnih strana kao što su istrajnost, ambicija, jako dobro pamćenje, vrednoća, a da bi te pozitivne strane isplivale ovaj planet treba biti u stvarno pozitivnom aspektu što je rijetkost, pa se ovaj planet u astrološkom smislu smatra vrlo negativnim jer i djeluje negativno kako god se okrene. Astrofon21 je mjesto gdje možete saznati detaljnije o aspektima ovog planeta i njegovog utjecaja u astrološkom svijetu.

Saturn značenje u horoskopskim znakovima

Saturn je planet koji prvenstveno vlada horoskopskim znakom Jarca, te Vodenjaka, ali i prvom dekadom Lava, drugom dekadom Vage i trećom dekadom Bika i Strijelca. Saturnu je potrebno punih 29 godina kako bi prošao svoj dugi put kroz 12 horoskopskih znakova i svakome pokazao sudbinske zadatke, te naučio svaki horoskopski znak kako se nositi i kako naučiti živjeti život.

Pa tako u znaku Ovna kada je ovaj planet u padu i usporava, testira strpljenje i samopouzdanje, te teži razvoju samosvijesti. U znaku Bika koji teži materijalnoj sigurnosti ovaj planet ograničava stjecanje materijalnih dobara i trebat će puno truda i rada za materijalno blagostanje. U Blizancima zadatak Saturna je da uči pribranosti i praktičnosti kako bi se riješili i najkompliciraniji problemi uz puno fleksibilnosti. Rak koji je vrlo emotivan znak od ovog znaka dobiva lekciju na način da im guši emocije, te općenito se osjeća krutost, hladnoća i nedostatak empatije. Lav kao topao znak koji teži priznanju i važnosti dobiva od Saturna lekciju strogoće i discipline kojom se nastoji ukrotiti ego.

Kada je u znaku Djevice Saturn se zapravo dobro uklapa jer na metodičan način, stilom tiha voda brege dere postiže svoje ciljeve koji su vrlo visoki i drugima jedva dostižni ili potpuno nedostižni. Sa Vagama ovaj planet ostvaruje trajne vrijednosti i trajne odnose, te uči ljude o odgovornosti prema drugima. Kroz Škorpiona ovaj planet uči odgovornosti, ozbiljnosti i disciplini, a kod Strijelca koji je vrlo ambiciozan ovaj planet dolazi do izražaja, ističući moralne i zakonske normative, te sposobnosti učenja i intelektualnih napredaka. Prirodni položaj ovaj planet osjeća tek u Jarcu u obliku ambicioznosti, moći i karijere, no to nosi i bezosjećajnost i potpuni nedostatak empatije za druge. Vodenjaci kao i Strijelci teže istraživanjima i razvijanju intelekta, pa su i borci za istinom. Na kraju ovaj planet u Ribama nalazi se u najtežem položaju jer se stalno vraća u prošlost i vuku svoju karmu kroz sadašnjost.

Saturn značenje u kućama horoskopa

Saturn kao planet se kreće i kroz dvanaest kuća natalne karte te u svakoj ima posebno značenje. Tako u prvoj kući označava tešku sudbinu, težak životni put uz napore pa time stvara odgovorne i ozbiljne osobe. Ako se nalazi u drugoj kući ovaj planet utječe na poteškoće u stvaranju materijalnih dobara za materijalnom sigurnosti, a često je pratilac siromaštva i neimaštine. Treća kuća sa ovim planetom naglašava inteligenciju, misaonost i bistar um, uz proračunatost i predumišljaj. Ako se Saturn nalazi u četvrtoj kući stvarat će probleme vezane uz dom, kuću, obitelj, te loše odnose unutar obitelji.

Peta kuća koja se odnosi na ljubav i djecu ovaj planet nosi nesreću u ljubavi, neplodnost, te težak odnos između roditelja i djece. Ako je u šestoj kući koja se odnosi na zdravlje i posao, ograničavat će i komplicirati ili posao ili zdravlje, ali i oboje. Sedma kuća koja označava brak i partnerske odnose sa Saturnom dobiva nevjeru, propale brakove ili izostanak brakova uopće, no i brak u kasnijoj životnoj dobi. Osma kuća koja se bavi nasljedstvima i financijama drugih ovaj planet uči da se prema tom materijalnim dobrima treba odnositi sa dužnom odgovornosti i pažnjom.

Deveta kuća koja naglašava moralne vrijednosti, upornost i istrajnost, ovaj planet sputava lagodan ishod kod obrazovanja, uspjeha u inozemstvu ili nekom profesionalnom uspjehu. Deseta kuća je povoljna za Saturna jer je ova kuća vezana uz ambicioznost i poslovni uspjeh, no treba paziti na poštenje i moral jer bi karma mogla udariti svojim bičem. U jedanaestoj kući ovaj planet nosi negativna utjecaj na grupne djelatnosti, poput loših mirovina, izostanak nagrada i priznanja. A kad se ovaj planet nalazi u dvanaestoj kući donosi povučenost i izoliranje.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE