Kako provjeriti ovrhe

Kako provjeriti ovrhe

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Saznajte kako provjeriti ovrhe

Postoji više načina kako provjeriti ovrhe, a u nastavku teksta saznajte neke od njih. Ovršni postupak je nešto od čega zaziru svi građani, a postoji vrlo malo načina kako saznati da li je ovrha pokrenuta. Obično se pokreće kada je prošao dulji period kontinuiranog upozoravanja na neku neizvršenu financijsku obavezu, odnosno kada dulje vrijeme postoji nenaplaćeno dugovanje. Postoje određeni iznosi koji su izuzeti od ovrhe, no za ta sredstva morate imati otvoren zaštićen račun. Što se tiče plaće osobe koja je pod ovrhom, zaštićeno je tri četvrtine od plaće. Ukoliko osoba ima manju plaću od prosječne neto plaće u Hrvatskoj, tada je pod zaštitom dvije trećine plaće. Da bi ste preko interneta mogli provjeriti jeste li pod ovrhom, morate biti korisnik e građanina. Upravo je to najbolji način kako provjeriti ovrhe jer vam sustav omogućuje da dođete do aplikacije eBlokade gdje se vodi evidencija o svim ovrhama. Unutar eBlokade pronaći ćete Očevidnik, u kojem također imate i detaljne upute kako se koristi i što pojedini izraz znači. Također, ukoliko niste korisnik e građanina, a želite saznati jeste li pod ovrhom, možete poslati pisani zahtjev Fini da vam izda podatke, preslike i ostale bitne informacije koje se odnose na vas kao ovršenika, a nalaze se u Očevidniku.

Kako provjeriti ovrhe preko interneta

Najbolji način kako provjeriti ovrhe je svakako portal e građanin, odnosno eBlokada. Nužno je imati vjerodajnicu, poput elektroničke osobne iskaznice, poslovnog certifikata na usb sticku, internet bankarstva ili neke druge opcije. Postoji više razina sigurnosti, a na stranici portala e građanin možete provjeriti i listu vjerodajnica i vrsta usluge koju dobivate za određenu razinu vjerodajnice. Za uslugu eBlokade možete koristiti bilo koju od vjerodajnica koja je prihvatljiva za sustav e građanin. Ukoliko nemate ništa od vjerodajnica na listi, možete od Fine zatražiti da vam izda mToken ili mPass bez dodatnih troškova. U tom slučaju, za mToken morate osobno otići u najbližu Fininu poslovnicu, a za mPass možete prkeo interneta poslati zahtjev. Kako bi ušli u sustav e građanin samo pratite upute na ekranu, odnosno kliknite opciju Prijava kako bi ušli i tada odabirete opciju dozvoli. Dalje birate jednu od vjerodajnica koju imate i koju ćete koristiti i dalje pri svakoj prijavi. Nakon toga morate aktivirati korisnički pretinac koji je ključan za slučaj kako provjeriti ovrhe.

Kako provjeriti ovrhe kod javnog bilježnika

Za pokrenuti ovrhu mora postojati konkretna dokumentacija pomoću koje ovrhovoditelj može dokazati da ima razloga za valjani ovršni postupak. Mnogi ovrhovoditelji preferiraju kod javnog bilježnika poslati prijedlog za ovrhu, računajući na to da pojedinci ne znaju kako provjeriti ovrhe kod javnog bilježnika. Dok vam pošta donese pisanu obavijest o pokrenutom postupku za ovrhu, već je aksno i vi tada tek trebate uložiti prigovor, a vrijeme teče. Zato je dobro znati da sve možete provjeriti telefonskim pozivom kod Hrvatske javnobilježničke komore. Broj možete pronaći na njihovoj web stranici, a dovoljno je dati svoje tražene osobne podatke i brzo ćete dobiti odgovor. Ukoliko znate da negdje postoji neka neriješena situacija po pitanju određenih dugova, nemojte čekati da dobijete poštom neugodnu vijest. Nikad nije bilo lakše kako provjeriti ovrhe, imate nekoliko opcija i sve ih možete iskoristiti bez puno komplikacija. Ovrhe su vrlo neugodna situacija, naročito kada imate problema sa financijama. U ovršnom postupku uvijek postoje i dodatni troškovi, zato ukoliko možete izbjeći ovrhu, svakako učinite maksimalno koliko možete da se nagodite sa onima kojima ste nešto dužni.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE