Kako očistiti spavaću sobu

Kako očistiti spavaću sobu

Spavaća soba je mjesto gdje neprekidno boravite barem 8 sati

Temeljito čišćenje spavaće sobe se ne tiče samo vašeg kreveta i posteljine. Operite prozor, da vas zrake sunca mogu buditi, operite zavjese jer su pune prašine, oprašite zidove i sve kutove u sobi i provjerite da nema vlage i plijesni, usisajte podove i prostirke, operite i obrišite sve ravne površine, posteljinu stavite u perilicu, usisajte madrac, operite i jastuk. Spavaća soba je mjesto gdje neprekidno boravite barem 8 sati, zato je temeljito očistite, po mogućnosti uz otvoren prostor.

Ako madrac koristite duže od dvije godine, razmislite o kupovini novog inače ga možete pokriti mokrom plahtom na par minuta, a nakon toga ga posipajte sodom bikarbonom i kada se dobro osuši, samo ga usisajte. Čistači na paru u koje možete dodati par kapi eteričnog ulja, su odlični za madrac, prostirke i zavjese, jer para ubija mikroorganizme, grinje, bakterije i gljivice, samo se sve mora poslije dobro osušiti. Kada završite čišćenje, obucite svježu posteljinu i vaša spavaća soba će zablistati i zamirisati.

Spavaća soba ima ormare radijator, klima uređaj, noćne ormariće

Svi vole instant ideje o čišćenju za pet minuta, što je ipak prilično nerealno. Spavaća soba ima ormare radijator, klima uređaj, noćne ormariće, sve su to skupljači prašine koje treba temeljito očistiti. Ako imate klima uređaj zamijenite mu filtere, presložite ormar i odjeću koju niste obukli najmanje godinu dana izdvojite, samo vam zakrčuje prostor u ormaru, darujte je nekome ili odnesite u crveni križ. Čišćenje namještaja je i pravljenje reda u ormarima i ormarićima.

Zrak možete dezinficirati ispravno, jedino prozračivanjem, zato i imate prozor, a možda bi vaša spavaća soba ljepše izgledala uz neku pažljivo izabranu biljku koja će za vas proizvoditi stalno svjež kisik. Ne zaboravite oprati prekrivače i deke i provjerite je li vaš jastuk dotrajao i treba li vam možda novi, to nije velika investicija, ali novi jastuk će biti velika blagodat za vašu vratnu kralježnicu. Čišćenje radijatora zna biti zahtjevno, ali se isplati jer prašina na njima lagano gori i truje vaš zrak.

Čista spavaća soba je utočište i oaza za opuštanje, odmor i dobar san

Ako u sobi imate televizor, tablet, mobitel, laptop ili bilo koji drugi uređaj sa plavim signalnim lampicama, trebali bi sve to preseliti u dnevni boravak ili u neki vaš radni kutak. Elektromagnetska zračenja i plavo svjetlosno zagađenje mogu ometati vaš san i prouzročiti razne tegobe. Ne spavajte s mobitelom pored glave, to je nezdravo na mnogo načina. Čista spavaća soba je utočište i oaza za opuštanje, odmor i dobar san i kada sva nabrojana tehnička ometala maknete, tako će i biti.

Neka spavaća soba bude samo za spavanje, kada je već čistite, onda “počistite” sve što vam stvara nesanicu, nemiran i isprekidan san i krade vam noć. Nakon ovako velikog čišćenja, samo redovito održavajte higijenu i zaboravite umjetne osvježivače zraka, imate prozor, otvorite ga i prozračite svaki dan, ako treba uključite i ventilator. Ako baš žudite za mirisima, napravite svoj osvježivač zraka sa malo vode, alkohola i par kapi eteričnog ulja.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Saturn – značenje Saturna u astrologiji

Saturn – značenje Saturna u astrologiji

Saturn je mračan planet koji je hladan i vrlo trom u svom kretanju oko Sunca, no istovremeno vrlo sjajan sa svojim prstenovima, te je vrlo dugo bio zadnji planet koji je imao upliva na horoskopska tum

Kako obojati staru kuhinju

Kako obojati staru kuhinju

Bojanje kuhinjskih elemenata, zidova i podova će svakako pridonijeti svježem izgledu vaše kuhinje, što znači da kupnju nove kuhinje možete odgoditi još neko vrijeme. Kuhinje, ovis

Koji horoskopski znakovi se slažu u ljubavi

Koji horoskopski znakovi se slažu u ljubavi

Vjeruje se kako su vatra, zemlja, voda i zrak osnovni elementi koji su sagradili Svemir, ali i naš svijet. Da li ste se ikada zapitali po čemu su horoskopski znakovi jedinstveni? Neki horoskops

Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Iako obje metode služe za predviđanje događaja u ljudskom životu, razlika između tarota i astrologije nedvojbeno postoji jer su to dva zasebna, potpuno različita sustava ili metode i služe se različit