Kako napraviti sladoled

Kako napraviti sladoled

Kako napraviti sladoled kod kuće?

Sladoled je ljetna poslastica. Nitko mu ne može odoljeti i svatko voli barem neku vrstu sladoleda. Ipak, danas nam je poznato da su sladoledi isto tako visokokalorična hrana i tražimo načine kako napraviti ovu finu poslasticu barem malo manje teškom. Kuhaj.hr donosi pregled najboljih recepata za homemade sladolede, a sada i Vi možete uživati u domaćem sladoledu. Da biste spravili svoj sladoled doma, sve što je potrebno je par namirnica, kalupi i zamrzivač. Napravite sladoled po Vašim mjerilima i Vašem ukusu. Kako napraviti sladoled doma? Vrlo jednostavno! Oni koji guštaju u pripremi jela sada će naučiti nešto novo, a oni koji žele ozbiljno prionuti kuhanju općenito, posjetit će kuhaj.hr. Kako napraviti sladoled doma? Pripremite mlijeko, vrhnje, voće koje želite i neka priprema počne. Umjesto gotovih sladoleda iz dućana koji su obogaćeni dodatnim šećerom i sladilima, sladoled kojeg radite doma neće imati dodatne kalorije koje ne želite. Uživajte u finoj i zdravoj poslastici!

Kako napraviti sladoled? Jednostavan recept za svakoga!

Kako napraviti sladoled? Za običan sladoled sve što je potrebno od bazičnih namirnica je mlijeko i voće. Obrano mlijeko smutite zajedno sa smrznutim voćem i ubacite u blender. Takvu smjesu ubacite u kalupe i stavite u zamzivač. Nakon par sati izvadite i imate domaći sladoled. Posve jednostavno, zar ne? Kad su u pitanju kalupi, njih možete kupiti u dućanima. To su specijalizirani kalupi baš za domaće sladolede. Ukoliko nemate to pri ruci, nije kraj svijeta. Za ovaj recept može Vam poslužiti i obična čaša ili šalica kao kalup. Kako napraviti sladoled koji ima još manje kalorija? Koristite mlijeko s manje masnoća ili isprobajte mlijeko bez laktoze – takve kombinacije dat će još bolji rezultat. Postoje i sladoledi u koje se dodaje proteinski prah kako bi oni bili nutritivno vrlo bogati. Za takav recept posjetite kuhaj.hr i saznajte kako od običnog sladoleda napraviti zdravu poslasticu. Svaki domaći recept uvijek se može obogatiti!

Kako napraviti sladoled u kojem će klinci uživati?

Kad su u pitanju djeca, oni će više preferirati sladolede jačeg i intenzivnijeg okusa, a takav se također može spraviti doma. Umjesto voća, za dječji sladoled koristite standardne okuse koji vole svi – čokoladu i vaniliju. Čokoladu prvo rastopite a onda ubacite u kalup, no pazite na omjer čokolade i mlijeka. Više čokolade znači ukusniji, ali isto tako i kaloričniji sladoled, dok onaj s manje čokolade ima manje intenzivan okus, no kalorijski je pristupačniji. Odredite sami mjeru za svoju djecu i igrajte se s omjerima dok ne pogodite pravi. Neki preferiraju sladoled s više okusa jer jednostavno guštaju u tom okusu, dok drugi preferiraju osvježavajući sladoled koji je idealan za ljetne vruće dane. Kako napraviti sladoled? Kao i kod svakog recepta, “practice makes perfect” stoga ćete najbolje znati koji Vam najviše odgovara kada isprobate recept više puta. Kako napraviti sladoled varirat će ovisno o tome za koga ga radite, no svatko će uživati u ovoj ljetnoj poslastici.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE