Kako napraviti ledenu kavu

Kako napraviti ledenu kavu

Kako napraviti ledenu kavu kod kuće koja će biti najbolja ikad

Bliže se topli dani kada će želja za okrijepom biti sve veća. Isto tako, znamo da su Hrvati okorjeli kavopije i da se ne odriču tako lako svog najdražeg napitka. Pomirdba jedne i druge želje našla se u obliku savršenog proizvoda zvanog: ledena kava, ili popularnije “ice coffee”. S obzirom da ne želite svaki put izdvojiti dupli iznos kave u kafiću kako bi dobili ledenu kavu, vjerojatno vas zanima kako napraviti ledenu kavu kod kuće. U nastavku vam donosimo recept kako napraviti ledenu kavu na najjednostavniji i najbrži način, a da okus bude baš onakav kakav želite! Od sastojka će vam trebati, naravno, kava, hladno mlijeko i led. Imajte na umu da će kvaliteta same kave utjecati na okus pa se potrudite nabaviti kvalitetnu kavu, poput svježe mljevene brazilie montechristo iz Quahve. Postupak je ovaj: prvo čašu stavite u led, zatim ulijte hladno mlijeko, i na kraju kavu, u količini za jedan espresso. Neka kava koju ste skuhali na turski način bude ohlađena. Ako želite vašu ledenu kavu učiniti posebnom, dodajte i Moninov sirup!

Kako napraviti ledenu kavu bolju one iz kafića?

Ovaj recept biti će nešto drugačiji od prethodno navedenog. Mnogi će reći da je baš ovo najbolji način kako napraviti ledenu kavu, gdje će vaša ledena kava imati bolji okus od one iz kafića! Naime, ovdje ćete kavu skuhati na hladno. Time ćete dobiti jednu slatku i ukusnu ledenu kavu koja će ujedno biti i dosta manje kisela od kave koja je skuhana vruća. jer hladno spremljena kava eliminira onu nepoželjnu gorkastu aromu. Stoga, evo kako napraviti ledenu kavu bolju od one iz kafića: Najprije, stavite kavu u veću posudu ili bokal. Omjere kave i vode odredite prema vlastitom ukusu. Preko kave zatim prelite devet ili deset šalica hladne vode. Takav bokal onda poklopite i stavite da odstoji barem pola dana. Nakon toga procijedite kavu kako bi otklonili zrnca. Kada ćete posluživati kavu, ulijte otprilike trećinu tako hladno skuhane kave, a dvije trećeni neka bude mlijeko. Naravno, po želji dodajte šećer ili led

Kako napraviti ledenu kavu od instant kave

S obzirom da ne postoji suglasnost kako napraviti ledenu kavu na najbolji način, te mnoge osobe garantiraju da je baš njihova ledena kava najbolja, u nastavku ćemo vam donijeti još jedan recept koji jamči izvrstan okus i kojega možete napraviti doma. Za ovaj recept trebat će vam instant kava, punomasno mlijeko, drobilica leda i led. Instant kava neka bude što kvalitetnija, jer to će utjecati na okus vaše ledene kave. U šalicu najprije dodajte normalnu porciju ledene kave, te jako malo vode, da jedva pokrije instant kavu. Smjesa koja će nastati miješanjem treba biti gusta. Zatim dobro izmješajte tu smijesu instant kave. Neka poprimi zlatni sjaj i neka ne izgubi na svojoj gustoći. Ono što ćete sljedeće dodati jest punomasno hladno mlijeko. Količinu odredite prema želji ali nemojte pretjerati. To sve zajedno izmješajte te dodajte led, u kockicama, a dio izmrvljen. Ako u to ubacite još jednu kuglicu sladoleda od vanilije, vjerovali ili ne, napravili ste najbolju ledenu kavu! Više se nikada nećete pitati kako napraviti ledenu kavu, jer ste postali pravi master chef za taj napitak!

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE