Kada najranije napraviti test za trudnoću

Kada najranije napraviti test za trudnoću

Kada najranije napraviti test za trudnoću, sumnja na trudnoću

Sumnja na trudnoću najčešće nastaje kada mjesečnica koja je inače redovna izostane. Iako izostanak mjesečnice može biti povezan sa stresom, bolesti i raznim drugim faktorima. Većina žena će otići do ljekarne i napraviti test za trudnoću. Test za trudnoću mjeri HCK tzv. Hormon trudnoće koji raste s pojavom fetusa, i razina navedenog hormona raste u urinu i krvi. Na pitanje kada najranije napraviti test za trudnoću odgovor je čim primijetite da vam mjesečnica izostaje. Kao i sve, tako su i testovi za trudnoću napredovali zadnjih godina i zapravo na pitanje kada najranije napraviti test za trudnoću odgovor je već 10 dana nakon ovulacije. Odlazak k ginekologu je također jedna od opcija kako bi ste što prije bile sigurne u trudnoću. Preporučuje se napraviti više testova za trudnoću jer lako mogu biti lažno pozitivni ili lažno negativni, tako da ako recimo imate dva pozitivna testa sigurno ste trudni, isto tako ako su dva testa negativna niste trudni.

Kada najranije napraviti test za trudnoću, simptomi trudnoće

Znamo kada najranije napraviti test za trudnoću, no koji nas simptomi rane trudnoće upućuju da napravimo test? Simptomi se razlikuju od žene do žene, ali evo nekih osnovnih simptoma koji mogu upućivati na trudnoću. Umor, većina žena uvijek osjeti umor kao najčešći simptom no nekada ga ne shvaćaju ozbiljno radi čestih stresnih situacija s kojima su okružene. Jutarnje mučnine koje nisu nužno samo jutarnje nego se mogu pojaviti u bilo koje doba dana pa čak i noći, mučnina nije tipična kao od loše hrane. Čest odlazak na wc, što znači često mokrenje, no mokrenje se odvija u manjim količinama, spomenuti ćemo još i zatvor kao i vjetrove. Preosjetljivost na mirise, neugodni mirisi uzrokuju mučnine, primjerice ne podnosite više najbolje mirise kuhanja. Osjećaj i prisutnost nadutosti je osjećaj koji je povezan s početkom mjesečnice kada u području donjeg djela trbuha osjećate težinu i napuhnutost, no ako nije prolazno može biti znak trudnoće. Pojavljuje se određena i jaka želja za određenom hranom. Kada najranije napraviti test za trudnoću? Odgovor je čim primijetite neki od navedenih simptoma.

Kada najranije napraviti test za trudnoću, trudnoća

Trudnoća može biti prekrasna stvar, no može biti i ne željena. Dobro je uvijek znati kada najranije napraviti test za trudnoću i neke osnovne simptome trudnoće. Kao što smo naveli za sto postotnu sigurnost bitno je napraviti više testova za trudnoću. Što ako ste trudni? Prvi korak je odlazak ginekologu s kojim ćete proći sve što morate znati o ponašanju u trudnoći te kako joj pristupiti. Što ako je ne željena trudnoća? Također je razgovor s ginekologom nešto što će vam pomoći u odluci što i kako dalje. Svakako nemojte nagliti s veseljem ili tugom, svi blagi simptomi trudnoće su usko povezani za dolaskom mjesečnice čak ako i kasni par dana. Trudnoća je nešto što bi trebalo biti planirano i iskustvo trudnoće bi trebalo biti nešto u čemu ćete uživati, iako ona sa sobom nosi neke ne baš tako lijepe simptome. Također imajte da umu da ako ne želite ostati trudni da se štitite tijekom seksualnog odnosa, iako nije ni to uvijek garancija. Bilo kako bilo, pokušali smo vam odgovoriti što detaljnije na kada najranije napraviti test za trudnoću, i nadamo se da će rezultat biti onakav kakav si želite.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE