Sedam namirnica koje će nabildati vaš – libido!!!

Testosteron je izvor muške moći, vitalnosti i muževnosti, a kako sve više muškaraca nakon 30. godine života ima probleme s niskom razinom ovoga važnog hormona, vrijeme je da ga “nahranite” i nabildate mu “ego” pravim namirnicama

Brojna su istraživanja pokazala kako sve veći broj mlađih muškaraca, već od 30. godine, ima niske razine testosterona – a to znači i sve više problema sa smanjenim libidom i manjim brojem buđenja s erekcijom. Ovaj simbol muškosti zapravo ovisi o nekoliko važnih faktora – od vježbanja i relaksacije do pravilne prehrane.

Postoje brojne namirnice koje utječu na bolje lučenje testosterona, a ovo je “sretnih sedam”.

Zašto je važno obaviti sistematski pregled? 

TUNJEVINA ZA BOLJI SEKSUALNI ŽIVOT
Tunjevina obiluje vitaminom D, koji razgrađuje sve one loše tvari koje utječu na libido i do 90 posto, otkrili su austrijski stručnjaci.

DIVLJAČ ZA MIŠIĆE
Prehrana bez mesa također smanjuje razinu testosterona, i to do 14 posto, pokazala su neka druga istraživanja. Naime, nedostatak bjelančevina pospješuje hormone koji utječu na smanjenje ovog važnog hormona. Ipak, pazite da ne pretjerujete s mesom, posebno s govedinom i janjetinom, jer one pak obiluju proteinima. Pronađite zlatnu sredinu!

AVOKADO ČISTI “CIJEVI”
Istraživanja na Pennu otkrila su kako je kolesterol velik krivac za erekcijsku disfunkciju i loš protok sperme. Zato su pratili skupinu muškaraca koji su prehranom unosili puno zasićenih kiselina, avokado, orahe, biljno ulje… – imali su niži kolesterol i više testosterona. Naš prijedlog: zgnječite pola avokada, namažete na kruh i na to stavite komad dimljenog lososa. Ne samo da je ukusno nego je i vrlo zdravo!

Ne dajte da vam padne! 

ŠIPAK ZA ENTU POTENCIJU
Skupina istraživanja dokazala je kako je čak 47% muškaraca koji su imali erekcijsku disfunkciju osjetilo poboljšanje nakon svakodnevnog konzumiranja soka od šipka.

GROŽĐE ZA BOLJU SPERMU
Grozdić grožđa na dan – 10-ak zrna – dovoljno je da podigne razine testosterona i poveća pokretljivost spermatozoida. Grožđe sadrži resveratrol, jak antioksidans koji povoljno utječe na kvalitetu sperme.

ČEŠNJAK ZA POBJEDU
Poznato je da češnjak sadrži alicin, sastojak koji uništava bakterije (stafilokoke, streptokoke i dr.) te neke bolesti izazvane gljivicama. Istodobno smanjuje razinu hormona stresa, kortizola, velikog suparnika testosteronu u stanicama mišića. No, pripazite jer se alicin oslobađa kad se češnjak drobi ili reže, a gubi se kuhanjem.

MED ZA VIŠE AKCIJE ISPOD PLAHTI
Za više akcije u spavaćoj sobi jedite med. On sadrži mineral bor, koji je povezan s visokom razinom testosterona. Uz to, bogat je dušikovim monoksidom – sastojkom zaslužnim za pročišćavanje krvnih žila koje dovode do erekcije.

Ne čekajte simptome bolesti – da ne bude prekasno! 

 

Ovaj sadržaj napravljen je u suradnji s Pliva Hrvatska

Komentari

▲ Povratak na vrh