Sačuvajte obraz

Pronađite pravo sredstvo za svoj tip kože pa joj pružite njegu kakvu zaslužuje.

Davno su prošli dani kad su muškarci lica prali samo Luksolovim sapunima. “Danas pametna njega lica znači da sredstvo za čišćenje trebate prilagoditi svojoj koži”, kaže dr. David Bank, dermatolog iz New Yorka. S pomoću njegova vodiča možete i sami prokužiti kojeg je tipa vaša koža kako biste znali kojim je sredstvom trebate držati čistom pa izbjeći iritacije i akne.

Mješovita

Znak prepoznavanja: Ljudi s mješovitom kožom imaju masnu T-zonu (čelo, nos i bradu), dok su im obrazi normalni ili suhi. Svako područje zahtijeva drukčiju vrstu njege.

Savršen proizvod: Potražite nježno sredstvo za čišćenje koje vam može odmastiti T-zonu bez isušivanja kože obraza, po mogućnosti s neutralnim pH-faktorom. Pokušajte to postići Vichyjevom gel-pjenom za čišćenje kože.

Normalna

Znak prepoznavanja: Normalna koža ima lijep odsjaj a da pritom nije sjajna, zahvaljujući ravnoteži masnoća i vode.

Savršen proizvod: Ovaj tip kože reagira dobro na praktično svu kozmetiku jer ga je teško iziritirati. Najsigurnije je uzeti blago sredstvo za čišćenje poput gela za umivanje Nivea Visage.

Masna

Znak prepoznavanja: Ako imate dojam da vam pod njom prsti klize ili ste ljepljivi već prije ručka, prije no što ste se uopće oznojili, tada imate masnu kožu.

Savršen proizvod: Treba vam sredstvo za čišćenje sa salicilnom kiselinom koje smanjuje lučenje suvišnog loja i sprječava da se nakuplja u porama. Iskušajte gel za čišćenje lica Eucerin Dermo Purifyer.

Suha

Znak prepoznavanja: Oni koji imaju suhu kožu osjete zatezanje nakon umivanja. To se događa zato što stanice vanjskih slojeva kože ne rade kako treba, pa gubite više vode no što je možete upiti.

Savršen proizvod: Jaka sredstva za čišćenje mogu samo pokvariti stvar, treba vam najnježnije moguće sredstvo za čišćenje, poput kreme za čišćenje lica Dr. Hauschka koje ne uklanja masnoće s kože.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh