Prirodni pripravci za alergiju – koji vas neće pretvoriti u zombija

Ne morate birati između medikamenata i kihanja. Slijedi pet prirodnih pripravaka koji mogu umanjiti simptome alergije, a bez nuspojava

Najbolji način da preživite cvjetanje raznih biljaka to da u startu izbjegnete izlaganje alergenima. Na stranici plivazdravlje.hr možete pronaći peludnu prognozu za svoj grad i uvijek znati kada je zrak na otvorenom preplavljen nevidljivim neprijateljem. Ako jest, zatvorite prozore, upalite klimu i izbjegavajte treninge na otvorenom.

A ovo su prirodni pripravci koji vam mogu pomoći:

Odčepite nos: WASABI

U borbi začina protiv začepljenja – pobjeđujete vi. Japansko istraživanje otkrilo je da sastojak wasabija pod nazivom 6-MSITC suzbija kemikalije koje uzrokuju upalu što začepljuje nos. Mogli biste, primjerice, dodati malo wasabi umaka na sendvič od pečene govedine. Upalite klimu i izbjegavajte treninge na otvorenom.

Riješite se kihanja: TRAKA ZA TRČANJE

Pobjegnite nosu koji curi. Tajlandsko istraživanje pokazalo je da su alergičari koji su trčali 30 minuta smanjili kihanje, curenje te svrbež u nosu i začepljenje za otprilike 83 posto. Osim toga, dok trčite, umanjujete i upalni odgovor tijela.

Ukrotite svrbež u očima: OBLOZI I KAPI ZA OČI

Ova će vas kombinacija počešati gdje vas svrbi: britanski znanstvenici otkrili su da pomaže očima napadnutim alergijom. U svako oko kapnite sredstvo kao što je Blink Contacts Lubricating Eye Drops kako biste otopili alergene. Zatim smanjite oticanje držeći na očima paket leda pet minuta.

Očistite uporno začepljenje: NETI POT

Upotrebom neti pota isprat ćete mukus iz nazalne šupljine, potvrdila su istraživanja Sveučilišta Wisconsin. Upotrijebite 1 žličicu nejodirane soli, 1/2 žličice sode bikarbone i pola litre mlake destilirane vode. Ispirite tri puta tjedno. Nakon svake upotrebe operite posudicu sapunom i vrućom vodom.

Olakšajte si općenito: SPIRULINA

Ova alga ima antiupalna svojstva. U turskom istraživanju ispitanici koji su uzimali 2000 miligrama spiruline na dan tijekom šest mjeseci smanjili su curenje iz nosa i kihanje.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh