Je li vaša erekcija dovoljno čvrsta?

Postizanje i održavanje erekcije nije tema kad ste u ranim dvadesetima – ali stručnjaci upozoravaju da ova tema postaje zanimljivija čim navršite tridesetu

Prema sve učestalijim istraživanjima, više od polovice muškaraca u dobi od 40 do 70 godina imaju problema s erektilnom disfunkcijom, neki više a neki manje. No, činjenica je i da sve više mlađih muškaraca pati zbog ovih tegoba – što samo dokazuje koliki je utjecaj modernog stila života na naše zdravlje: stres, uživanje u alkoholu, cigaretama, opijatima…
Rezultati svjetskih anketa seksualno aktivnih muškaraca i žena ukazuju na činjenicu da što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera njihovim seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i općenito zdravljem. Pa je, shodno tome, upravo optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo i jedan od elemenata koji je pokazatelj liječnicima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje.

Kako odrediti čvrstoću erekcije?
Prema nekim istraživanjima, postoje četiri stupnja erekcije. Primite se olovke i papira i zapišite koji ste maksimalni stupanj dosegnuli tijekom pojedinog seksualnog čina tijekom zadnjih mjesec dana. Evo i pokazatelja pojedinih stupnjeva:

1. Vaš je penis povećan, ali nije čvrst (rekli bismo, poput spužve);
2. Vaš je penis čvršći, ali nedovoljno za penetraciju (usporedimo ga s oguljenom bananom);
3. Vaš je penis dovoljno čvrst za penetraciju, ali nije potpuno čvrst (poput neoguljene banane);
4. Vaš je penis čvrst i ukrućen (bingo! ili kolokvijalno rečeno, čvrst je kao krastavac!).

Kad je vrijeme da uključite alarm?
Stručnjaci upozoravaju da svaki muškarac prilikom seksualnog odnosa treba dostići 4. stupanj (ako taj dan već prije nije došlo do ejakulacije). Sve što je ispod tog stupnja, bez obzira događa li se tek povremeno, pokazatelj je mogućih problema i svakako se trebate javiti svom urologu.

Komentari

▲ Povratak na vrh