Smrdi li vaš penis?

Eliminirajte neugodan miris tamo dolje, ako ne zbog sebe – onda zbog vaše partnerice.

Vaše međunožje je savršen inkubator za neugodne mirise: toplo je, vlažno i pokriveno slojevima odjeće koja zadržava mirise. „Kombinacija znoja i vlage s bakterijama na koži uzrokuje tjelesni miris“, objašnjava dr. Kelley Pagliaia Redbord, dermatologica sa Sveučilišta George Washington.

Naročito međunožje sadrži brojne apokrine žlijezde koje otpuštaju sekret koji u kombinaciji sa znojem uzrokuje neugodne mirise.

Čak i ako nikada niste osjetili neugodan miris – ili čuli partnericu da se žali – vjerojatno se neki neprivlačni mirisi ipak kriju ispod vašeg donjeg rublja. Osim što ćete je odbiti od oralnog seksa, jedan smrdljivi susret može vam uništiti reputaciju kod partnerice i njezinih prijatelja.

Evo kako ukloniti i spriječiti te neželjene mirise.

Razmislite o novoj frizuri

Stidne dlake zadržavaju vlagu i mirise, te sprečavaju da se koža ispod njih ohladi i osuši. Ne morate se potpuno obrijati. Ali podrezivanje živice s trimerom za bradu, može vas spasiti od neugodnih mirisa.

Dobro se operite

Unaprijed ćete izgubiti bitku s mirisima ako ne operete temeljito sve nabore u području međunožja, kaže dr. Tobias Köhler, urolog na Sveučilištu južnog Ilinoisa. Najvažnije je dobro prionuti na pranje i detaljno se posvetiti najvažnijim dijelovima. „Nemojte samo nanijeti nešto sapuna. Dobro ga utrljajte na sva područja.“

Ako ništa ne pomogne, posegnite za antibakterijskim sapunom. Ukoliko niste obrezani, dobro operite i područje oko prepucija.

Osušite se

„Kada smanjite vlagu, smanjit ćete i tjelesne mirise“, obećava Redbord. Kako biste to postigli, jako je važno potpuno osušiti međunožje prije odijevanja – posebice ljeti kada vam je cijelo vrijeme vruće.

„Možete upotrijebiti i sušilo za kosu kako bi ga potpuno osušili“, predlaže. (Sad ćete biti kao onaj tip u teretani.)

Vlažni ručnici također skupljaju bakterije, pa mogu pogoršati problem. Pobrinite se da uvijek koristite čisti, suhi ručnik nakon tuširanja.

Završni dodir

Pamuk je prozračan, stoga vam pamučne gaće i odjeća mogu pomoći da se ne usmrdite. Usred ljeta kada su vrućina i vlaga na vrhuncu, malo dezodorana s donje strane skrotuma može spriječiti pojavu smrada, dodaje.

 

Komentari

▲ Povratak na vrh