Brak vam može spasiti život. Doslovno!

Znanstvenici su otkrili kako vas brak može sačuvati u teškim vremenima

Brak ne znači samo imati partnericu za cijeli život koja će vam uvijek biti oslonac, nego vam može i spasiti život.

Novo istraživanje sa Sveučilišta Duke objavljeno u časopisu Journal of Surgical Research otkrilo je da slobodni muškarci imaju trostruko veću vjerojatnost da će umrijeti u roku od dvije godine nakon operacije od muškaraca koji su oženjeni. Dok rastavljeni muškarci imaju dvostruko veću vjerojatnost da će umrijeti, odnosno 76 posto veći rizik od oženjenih muškaraca ili udovaca.

Istraživanje je uključivalo 11.500 odraslih muškaraca koji su bili podvrgnuti nekoj operaciji, a da to nije bila operacija srca, izvještava Daily Mail. Od svih ispitanika, u roku od dvije godine nakon operacije, umrlo je ukupno njih 7,7 posto.

Još uvijek nije poznata veza između braka i preživljavanja za nekoga. Takva korelacija nije pronađena među ženama. Čini se da dame doista mogu nastaviti svoj život bez jače polovice.

“Ovo je prvo istraživanje koje dokazuje zaštitni efekt braka u brojnim kirurškim zahvatima”, tvrde istraživači sa Sveučilišta Duke i nadodaju: “Usredotočeni napori za poboljšanje socijalne podrške za neoženjene pacijente mogu poboljšati ishode.”

Drugim riječima, ukoliko tvrdoglavo želite ostati sami, uložite malo više truda u svoj društveni život.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh