Bivši pretili muškarci skinuli su više od 30 kilograma i isklesali tijela. Pročitajte kako im je to uspjelo.

Ako može umirovljeni vojnik, zaposleni otac i srednjoškolac, onda možete i vi.

Ovih 6 muškaraca skinulo je mnogo kilograma –  u nekim slučajevima govorimo o troznamenkastim brojevima. Svi su dobili mišiće, a sada su snažniji, zdraviji i sretniji nego ikad. Pročitajte ove inspirativne priče o tome kako su transformirali svoja tijela i svoj život.

jeff-palmer

Jeff Palmer

Palmer je uvijek bio “debeli klinac“ dok je odrastao. U srednjoj školi, nije mogao ući u vlakić u lunaparku, na zrakoplovno sjedalo, pa čak niti u auto. Nakon nasilnog susreta sa školskim zlostavljačima, otrčao je kući plačući. Tog trenutka je odlučio napraviti promjenu.

Roditelji su mu našli trenera i počeo je s tjelovježbom tri puta tjedno. Dizao je utege i odrađivao kardio. Prestao se prejedati i izbacio je junk food iz prehrane. U ranim tinejdžerskim godinama od 120 kilograma spustio je na zdravih 63 kilograma. Prestalo je i zadirkivanje.

Vlastita transformacija potaknula ga je da i drugima pomogne smršavjeti.

“Jasno se sjećam kako sam objašnjavao prijatelju kako se izvodi potisak na klupi i imao sam one trenutke kao da mi se upalila žaruljica u glavi“, prisjeća se.

Sada, sa 28 godina održava vitku liniju na 75 kilograma i radi kao osobni trener i boot camp instruktor. Njegovi dani “debelog klinca“ pomažu mu da bolje razumije svoje klijente.

“Bio sam u situaciji u kojoj su oni sada“, kaže. “Prošao sam borbe i razumijem što oni osjećaju i proživljavaju. Razumijem kako je biti zlostavljan, ismijavan i kako izgleda neuspjeh.“

Ali isto tako zna kako je ispjeti.

sean-rosa

Sean Rosa

Nakon što je časno otpušten iz vojske, Rosa je postao depresivan. Utjehu je tražio u hrani i alkoholu. Nakon dvije godine nezdravih navika, završio je kod liječnika zbog bolova u prsima.

Liječnik mu je rekao nastavi li s istim navikama, neće živjeti duže od svog oca, koji je umro od srčanog udara s 40 godina. To je bio znak za uzbunu koji je 20-godišnjem Rosi trebao. Bilo ga je previše sram kročiti u teretanu, pa je počeo vježbati uz fitness DVD kod kuće.

Promijenio je i prehranu: “Sada jedem puno manje, ali češće“, kaže. Njegova prehrana sada uključuje i proteinske shakeove.

Rosa je od početnih 146 kilograma skinuo 25 kilograma u svega nekoliko mjeseci. Nastavio je vježbati i predano odrađivao 60-dnevni fitness izazov kako ne bi odustao.

Trenutno teži 88 kilograma i snažniji je i sretniji nego ikad. Trenutno je na obuci za policajca.

jordan-foy

Jordan Foy

Kada je Foy navršio 20 godina, pogledao se u ogledalo i zgadilo mu se ono što je vidio. Težio je 101 kilogram i bio je pun akni. Pušio je i pretjerano pio i bio je svjestan da je nezdravi stil života kriv za njegov izgled.

Već je pokušavao smršaviti uz pomoć raznih proizvoda za mršavljenje, ali sada je čvrsto odlučio da će uspjeti. Smanjio je unos kalorija, te unosio više proteina i zdravih masnoća.

Išao je svaki dan u teretanu i izgubio više od 22 kilograma u tri mjeseca. Tada je došao u fazu kada nije bilo novih promjena, stoga se upisao na borilačke vještine – i skinuo dodatnih 9 kilograma masti. Nakon toga, počeo se baviti powerliftingom kako bi dobio mišiće.

Sada ja vitak, ima 82 kilograma i u teretani se osjeća kao kod kuće. Idući cilj mu je natjecanje u dizanju utega.

dorde-devic2

Đorđe Dević

Nakon niza zdravstvenih problema – poput probavnih problema, ostajanja bez daha i otežanog kretanja – Devic se umorio od nošenja tolike težine. Imao je 127 kilograma i nije znao otkud da krene.

Stoga je krenuo polako, odrekao se junk fooda i alkohola. Pazio je na veličinu porcija i napunio tanjur proteinima i povrćem. Samo ove promjene pomogle su mu da skine 18 kilograma u kratko vrijeme.

Nakon skidanja velike količine sala, počeo je graditi mišiće treninzima snage. Njegov trbuh, ruke, bedra pa čak i lice postali su zamjetno definiraniji nakon sedam mjeseci teškog rada.

U manje od godinu dana, Dević je pao na 90 kilograma. Sada ima energije i samopouzdanje koje je mislio da nikada neće imati. Više nije sramežljiv i nezadovoljan u vlastitoj koži. Štoviše, kaže da se po izlasku iz teretane osjeća kao da je “na vrhu svijeta“.

damien-grant

Damien Grant

Nakod odsluženja vojnog roka, Grant se zaposlio u osiguranju zbog čega je mnogo vremena provodio sjedeći. Kilogrami su se počeli gomilati. Prošle godine je otišao na liječnički pregled. Stao je na vagu koja je pokazivala 134 kilograma, što je značilo da je pretio. Imao je i visok krvni tlak zbog čega bi morao početi piti lijekove.

No, Grant je odlučio drugačije pristupiti problemu.

Nabavio je narukvicu koja prati tjelesnu aktivnost i počeo šetati nakon večere. Hodanje je preraslo u trčanje, a trčanje u dizanje utega. Izbacio je prerađene ugljikohidrate, povećao unos proteina i naravno, pretplatio se na Men’s Health.

Budući da je bio kod kuće s djecom, ubacivao bi mini treninge kad god bi uspio odraditi nekoliko zgibova na spravama u parku ili je stavio jedno od troje djece na leđa dok je izvodio sklekove. Male promjene su se počele gomilati.

Skinuo je 83 kilograma i 13 posto tjelesne masti. Pun je energije, može se nositi s djecom, te iako mu je 36, osjeća se kao da mu je 20 godina.

Njegov savjet? “Samo se počnite kretati. Na kraju dana će vam biti drago da jeste i da ste izdržali.“

adam-deidel

Adam Deidel

Na prvoj godini fakulteta, Deidel se udebljao 13 kilograma. Uvijek je bio “jaki klinac“ i težio je 90 kilograma još od osnovne škole. A ta je brojka sve više rasla. S 19 godina, bio je najteži ikad sa 145 kilograma i 50 posto tjelesne masti.

Kada se vratio kući nakon prve godine fakulteta, njegov očuh i ujak počeli su osmišljavati vlastiti plan mršavljenja, a on im se odlučio pridružiti. Počeo je vježbati otprilike 5 sati tjedno. Radio je kardio, intervale hodanja i trčanja, te supersetove povlačenja i potiskivanja.

Nekoliko godina kasnije, u siječnju ove godine, Deidel je i dalje imao 114 kilograma i 20 posto masti. Ubacio je u višu brzinu. Najveća razlika se pojavila kada je počeo paziti što jede.

“Čvrsto vjerujem da se trbušnjaci klešu u kuhinji“, kaže.

Sada si priprema četiri obroka dnevno za svaki dan u tjednu. Sada teži 89 kilograma i ima 11 posto tjelesne masti. Njegovi rezultati nisu jedino što ga pokreće: njegov očuh je izgubio 36 kilograma, a ujak gotovo 90 kilograma. Zajedno su istopili oko 180 kilograma.

Komentari

▲ Povratak na vrh