Zastrašujuće stvari koje se događaju s vašom muškošću kako starite

Možete biti zdravi i aktivni, ali to ne znači da vaš penis neće prolaziti kroz ove lude promjene dok starite.

Ovo nije priča o tome što bi se moglo dogoditi s vašim penisom. Ovo nije priča o potencijalnim rizicima ili neobičnim stanjima koja se događaju kada, recimo, ”slučajno“ stavite penis u stroj za sijeno. (Molimo vas, nemojte to raditi. Nikad.) Ovo je priča o stvarima koje će se u jednom trenutku dogoditi s vašom muškošću.

Razgovarali smo s dr. Brianom Steixnerom, voditeljem Instituta za muško zdravlje pri Grupi za urologiju u Jerseyu i pitali ga sve neugodne detalje. Pripremite mladoga sebe na pogled u crnu budućnost.

Počinje visiti

Prema Steixneru – i potvrđeno od golih 70-godišnjaka koji se šeću po svlačionicama – skrotum će vam s godinama početi visjeti. Ovo je neizbježan aspekt muškog starenja koji se događa zbog gubitka mišićne mase.

Kada je najekstremnije, dolazi do takozvanog sindroma “pljuska u vodu“, što je točno onako kako i zvuči. Kada sjednete na toilet, skrotum vam pljusne u vodu.

Postoji nada, ipak, zahvaljujući sve većoj popularnosti procedure zatezanje kože skrotuma. Tako je, možete zategnuti svoju vrećicu i poštedjeti se toga da vam testisi padnu u vodu.

Doći će do skupljanja – trajnog skupljanja

Ne, ne mislimo na ono kao kad izađete iz bazena. Ovo je trajan, progresivan gubitak veličine. Kako to izgleda? Normalne stanice, nekada prpošne i zdrave zamijenjuju neelastična vlakna po nazivu kolagen, koje na neki način zamotaju cijelu stvar.

Hoćete da bude još gore? Samo povećavajte tu pivsku trbušinu. Što vam je trbuh veći, to ga salo još više gura i veliki postotak penisa postaje zakopan ispod kože. Dobivate kilograme, gubite dužinu. Jednostavno je.

Ipak, možete učiniti nešto po tom pitanju! Izgubite šlaf tjelovježbom i zaštitite penis. ”Za svakih 15 kilograma koje izgubite, dodajete 1, 5 centimetara dužine penisu.“

Postaje zakrivljen

Kada dođete u poznije godine dolazi do zakrivljenja. Počet će naginjati u lijevo. Pa u desno. Zahvaljujući traumama nastalim pri bezopasnim stvarima poput sportskih aktivnosti i seksa, oštećeno tkivo se počinje sakupljati duž cijelog penisa.

Kao da to nije dovoljno neugodno, ovo tkivo se ne nakuplja simetrično, i od strijele postajete luk.

“U 60-im i 70-im godinama života postaje sve gore i gore. Imao sam pacijente čiji penisi su izgledali poput upitnika“, kaže Steixner.

Na sreću, postoji rješenje za ovaj sindrom. Danas su dostupni intravenozni lijekovi koji opuštaju nakupljeni plak koji se nalazi na tkivu i zakrivljava penis.

Riječ je toksinu botulinu. Tako je injekcija botoxa. Zagrizite usnicu i mislite na nešto lijepo.

Erektilna disfunkcija

Postoji više od 30 milijuna muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije, a razlog tome je gubitak krvi.

“Erektilna disfunkcija je poput srčanog udara penisa. A prevencija uključuje iste savjete koje biste dali nekome sa bolesnim srcem. Jedi zdravu hranu, vježbaj – ako pazite na to bit ćete dobro.“

Na liječenju erektilne disfuncije zarađuju se milijarde pomoću raznih tretmana, od propisanih lijekova do injekcija koje pospješuju krvotok i implantanata koji su dizajnirani da omoguće muškarcima prirodno postizanje erekcije.

”Ako brinete za svoje zdravlje sve ovo možete izbjeći. Imam pacijente od 90 godina koji imaju normalne erekcije jer su brinuli o svojem zdravlju.“

Napokon, malo pozitivnih vijesti.

Veliko R

Većina muškaraca zna opasnost rizika od raka prostate i testisa, a simptomi su ono o čemu morate voditi računa. No, postoji i rizik od raka kože na penisu, posebice ako ste nudist ili u solarij odlazite goli.

Isto tako, neobrezani muškarci koji ne paze na higijenu mogu stvoriti uvjete koji pridonose raku kože.

”Klonite se solarija, a ako niste obrezani, dobro operite kožicu“, kaže Steixner. Što je najgore što se može dogoditi? Ne pitajte.

Ok, pitali ste: “U ekstremnim slučajevima potrebno je odstranjivanje čitavog penisa. Događa se. Možda jednom godišnje. Imam pacijenta…”

Dosta, doktore. Stanite. Nećemo ići u solarij. Pazit ćemo na čistoću. Shvatili smo.

Što se tiče manje strašnih, vjerojatnijih promjena o kojima smo pričali na početku, zapamtite da starite i razina testosterona opada. To znači mali ali stalan gubitak veličine.

Možete se veseliti i smanjenoj živčanoj funkciji i osjetljivosti, što znači teže postizanje orgazma.

Drugim riječima, vaš penis starog čovjeka duže će trajati, ali će postati kraći.

Razmislite o ovom scenariju s dobrim i lošim vijestima na tulumu u domu umirovljenika. I ne zaboravite da bi moglo biti i gore. Puno, puno gore.

Komentari

▲ Povratak na vrh