Zašto trebate pogledati film ‘Nož u leđa’?

I ne samo zato što u njemu nastupa najjača glumačka postava ove godine u sjajnoj detektivskoj priči Riana Johnsona...

Poznati pisac i redatelj Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) svojim filmom ‘Nož u leđa’ odaje počast slavnoj Agathi Christie, a za njega je uspio okupiti sjajnu glumačku postavu: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Don Johnson, Michael Shannon, i LaKeith Stanfield.


Radnja ove inteligentne detektivske priče se vrti oko obiteljskog okupljanja koje krene po zlu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja, glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član ove ekscentrične obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma. Istraga se zahuktava kako se bliži čitanje oporuke, a Harlanova se obitelj počinje otkrivati daleko neugodnijom i konkurentnijom nego što se to činilo u početku.


Sam redatelj Johnson usporedio je ovaj film s misterioznim hitovima Agathe Christie, dodajući da film ima „Hitchcockov zaplet“.

„Htio sam da ovaj film bude stvarno zabavan moderan film prepun tragova i komplikacija te obiteljske dinamike,“ komentira autor i redatelj Rian Johnson svoj pristup filmu kroz smijeh.


Majstor u kombiniranju žanrova, s budnim okom za detalje, Johnson koristi neočekivane kinematografske figure kako bi publiku držao u napetosti dok priča prolazi kroz razne zaplete i pretvara se u šokantno finalno otkriće. Snažan, inteligentan i, što je najvažnije, zabavan od početka do kraja, Nož u leđa je moderna detektivska priča najviše klase.

NOŽ U LEĐA, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte pretpremijerno 22. i 23. studenog.

 

 

Komentari

▲ Povratak na vrh