Zagrepčanka 512 privukla rekordan broj natjecatelja

U poslovnoj zgradi Zagrepčanka proteklog vikenda održana je sedma utrka stepenicama ZAGREPČANKA 512, koju je organiziralo Društvo športske rekreacije Aktivan život. Cilj je bio popeti se na 25. kat, odnosno otrčati 490 stepenica

Čak 750 natjecateljica i natjecatelja sudjelovalo je u osvajanju Zagrepčanke, što je 50% više natjecatelja nego prošle godine. U utrci su sudjelovali rekreativci iz svih dijelova Hrvatske, a bilo ih je i onih iz europskih zemalja (Austrija, Slovenija, Srbija, Francuska, Nizozemske te Bosna i Hercegovina).

Stazu od 490 stepenica u kategoriji muškaraca najbrže je pretrčao David Pegam iz Slovenije u vremenu 2 min 47 sekundi. U ženskoj konkurenciji Ana Čufer, također iz Slovenije s rezultatom 3 minute i 10 sekundi čime je postavila novi ženski rekord utrke.

U timskoj utrci DUO gdje su tim činili žena i muškarac otrčali su najbrže Paula Šimunčić i Gabrijel Stojanović u vremenu 6 minuta i 42 sekunde.

U MEGA disciplini u kojoj je natjecatelj dva puta trčao na vrh pobjednik je Slovenac Matjaž Mikloša dugogodišnji pobjednik ove utrke i rekorder staze.

Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj zgradi u Hrvatskoj organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku stepenicama u Empire State Buildingu Run-Up, New Yorku te je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association.

Komentari

▲ Povratak na vrh