Spoj nespojivog na tajnoj večeri StoryGourmet magazina

Da je moguće napraviti vrhunski meni spajajući namirnice koje se inače isključuju, dokazao je mladi, a renomirani chef Hrvoje Nakić, glava tima restorana Tesla, smještenog u novozagrebačkom hotelu International Business Hotel.

 

Da je StoryGourmet Chef’s Secret Dinner iskustvo kao rijetko koje, gdje se događa spoj gastro senzacije i atmosfere koju čine zanimljivi uzvanici te chef koji prezentira jednu sasvim novu, razigranu priču, znaju svi koji ovaj projekt prate. Tako su uzvanici i ove večere mogli okusiti i doživjeti puno više nego su i sami mogli zamisliti. Borna Kotromanić, Đurđica Vorkapić, Domagoj Jakopović Ribafish sa djevojkom Kasandrom Draganić, Ana Vučak Veljača, Tomislav Petranović, Mirjana Mikulec i Ines Preindl došli su sa svojim pratnjama na ovaj jedinstveni doživljaj.

Za početak, uz piće dobrodošlice što je bio vrhunski šampanjac Mumm, dočekao ih je i kvartet saksofonista  zagrebačke Muzičke akademije, Lunimae.  Nakon zajedničkog druženja u posebnoj VIP sobi hotela, uzvanici su se uputili na večeru gdje ih je glazbenom pratnjom dočekao tim gitarista i violinista, također studenata Muzičke akademije. Ovi mladi ali iznimno talentirani glazbenici, svojim notnim taktovima brinu se i za glazbenu atmosferu mnogih drugih političkih i dužnosničkih svečanih večera, istaknula je njihova voditeljica Martina Gojčeta Silić, inače Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju.  Izvodili su moderne jazz standarde te skladbe španjolskih i drugih južnoameričkih skladatelja poput Astora Piazzole, Manuela de Falle, Enriquea Granadosa …

Pogled na sam stol također je bio impozantan za što se pobrinuo tim cvjetnog ateliera Lela Design koji je na čelu s Mirelom Lelom Mikšić osmislio cjelokupan dizajn stola te ostalih cvjetnih instalacija koje su se odlično uklopile u tamno zeleni baršun i elegantnu verziju industrijskog dizajna prostora.

Svaki zanimljivi slijed hrane slijedili su i pomno osmišljeni ginovi najprodavanijeg premium svjetskog branda gina, a pravo osvježenje donijela je voda  Jamnica i Jana, koji su sponzori i ovogodišnjeg događanja StoryGourmet Chef’s Secret Dinner. A kako je to izgledalo na tanjuru i koje su to kombinacije sastojaka iznenadile uzvanike, donosimo vam u meniju koji je posebno smišljen za ovu priliku:

 

DRY AGE SUSHI

STRIP LOIN DRY AGE 40 DANA / OYSTER LEAVES / WASABI / GEL SOYA

 

TELETINA VS TUNA

TELEĆI FILE/ LIST KAPARE / CRNI SEZAM / PJENICA TUNA / BORAČ

 

SRNA VS GAMBERO ROSSO

SRNEĆI FILE /GAMBERO ROSSO /  KUPINE / BABY TIKVICA / ACETO PERLE / ŠAFRAN

 

SVINJA VS JAKOBOVA KAPICA

LARDO / JAKOBOVA KAPICA / PASTRNJAK / HREN / KOPAR / IKRA

 

JUNEĆI FILE VS HLAP

BABY BEEF JUNEĆI FILE / HLAP / ŠENON / KUKURUZ / KOKICE / ŠPAROGE

 

KRUŠKA VS ČOKOLADA

KRUŠKA / BIJELA IVOIRE VALRHONA ČOKOLADA / KAVA

 

Komentari

▲ Povratak na vrh