SNEAKEROOM festival Zagreb na jedan dan pretvara u epicentar ulične kulture

Ono što svjetske metropole njeguju godinama u Hrvatskoj se održava po prvi puta 11. svibnja 2019., kada SC postaje središte ulične kulture

Naime, zahvaljujući Sneakeroom – festivalu tenisica i ulične kulture Zagreb postaje jedna od vjetskih metropola koja uličnoj kulturi, sneakerheadovima i ljubiteljima tenisica uopće daruje pravu poslasticu… Vidjet ćemo najrjeđe primjerke tenisica u svijetu, neke od najvećih kolekcionara, učiti crtati grafite, plesati, uživati u sjajnoj glazbi i još mnogo toga…

Sneaker festivali su u svijetu sastavni dio ulične kulture već godinama, a ove godine i Hrvatska jednodnevnim festivalom Sneakeroom tenisicama i uličnoj kulturi daje svoj obol.

Jedinstvene kolekcije rijetkih primjeraka tenisica istinskih kolekcionara (sneakerheadova) iz regije i svijeta, plesne radionice, radionice slikanja grafita, supercool zabavni program kojeg od ranih jutarnjih sati (čitaj 10:00) garantiraju DJ-evi iz raznih europskih zemalja koje dovodi Fresh Island Festival, a sve zaokruženo jakim line-upom hip-hop performera na večernjem koncertu samo su dio onoga što u Zagreb, 11. svibnja, po prvi puta dovodi Sneakeroom – Festival tenisica i ulične kulture.

Zagrebačka Savska ulica, točnije Studentski centar, postaje mjesto na kojem slavimo uličnu kulturu, od kuda će čitavoga dana frcati dobro raspoloženje praćeno sjajnom glazbenom podlogom.

SNEAKER SVIJET I „ODUZIMAJUDAH“ KOLEKCIJE
Tenisice su davno prestale biti obuća koju nosimo samo kada se bavimo sportom ili rekreacijom. Osnovni su dio outfita streetstylera, sneakerheadova, a ženei muškarci ih obožavaju kombinirati čak i u poslovnom svijetu, pa ih tako nerijetko nose uz haljine ili odijela… Jedan od najvećih sneakerheadova, svjetski popularni DJ Umek, Zagreb donosi i dio svoje senzacionalne kolekcije tenisica, baš kao i jedan od najvećih svjetskih sneaker kolekciononara Andre Ljuština, poznatiji kao Croatian Style.

Obojica će na Sneakeroomu pokazati neke od rariteta iz svojih kolekcija koje možda nikad niste imali prilike vidjeti uživo, a ako ste pravi fan sneaker kulture, oboriti će vas s nogu! Strastveni sneaker kolekcionari  iz Austrije, Mađarske, Srbije i Hrvatske će izložiti neke od modela iz svojih kolekcija, što svakako savjetujemo ne propustiti.  Odrasli i djeca će uz ekipu Grafita na Gradele učiti kako crtati grafite raznim tehnikama, zahvaljujući Sleepwalkingz Crew & Friends svjedočit ćemo genijalnim plesnim performansima, battleovima, a oni najzainteresiraniji moći će se i sami iskušati u plesu kroz breakin radionice.

VIŠNJA NA ŠLAGU – HIP HOP VATROMET
I šećer uvijek dolazi na kraju. Od 19 sati u SC-u počinje prava hip hop manija jer nastupaju senzacionalna hrvatska i svjetska imena hip hop scene. Nemojte propustiti nastupe DJ Umeka, Bolesne braće, Bad Copyja, Stoke, Dregermajstera, Buntaija i mnogih drugih… Ulaz je cijeli dan potpuno besplatan.

Komentari

▲ Povratak na vrh