Šetnja s dinosaurima – provod za cijeli život!

Vrijeme je za malu školu iz prapovijesti - ne propustite spektakl temeljen na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu - 9. i 10. ožujka u Areni Zagreb

ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni, ime je najpopularnije i najveće predstave posvećene dinosaurima – čudesnim životinjama koje su nekada hodale Zemljom. Vrhunska BBC-jeva produkcija vrijednosti 20 milijuna dolara uključuje novu, najsuvremeniju tehnologiju, opravdavajući svoju poziciju najveće i najbolje predstave o dinosaurima na svijetu.

Predstava u trajanju sat vremena i 40 minuta uživo vratit će vas u doba kada su dinosauri vladali svijetom i dočarati evoluciju dinosaura gotovo filmskim realizmom. Ovaj spektakl u Areni donosi scene interakcije između dinosaura, prikazuje evoluciju dinosaura mesoždera u šetače na dvije noge, te biljojede u samoobrani od svojih žustrijih predatora.
Da je riječ o nevjerojatnom spektaklu koji se ne smije propustiti potvrđuju i kritike vodećih svjetskih medija. Tako američki The Times navodi: ‘WOW, WOW, WOW… informativno i zabavno!’, britanski The Guardian: ‘Trijumfalno’, The Sun kaže kako je riječ o pravom spektaklu, a Daily Telegraph da su dinosauri uistinu nevjerojatni.

Iz njihove 200 milijuna godina duge vladavine zemljom, u showu je predstavljeno 9 vrsta dinosaura. Predstava uključuje Tyrannosaurusa Rexa, najvećeg grabežljivca među dinosaurima, kao i Plateosaura te Liliensternusa iz razdoblja trijasa, Stegosaura i Allosaurusa iz jure, Torosaurusa i Utahraptora iz impresivnog razdoblja krede. Najveći među njima je Brahiosaur, od nosa do repa 11 metara visok i 17 metara dugačak. Izgradnja takve produkcije trajala je godinu dana i zahtijevala tim od 50-ak ljudi, uključujući inženjere, tekstilne tehničare, proizvođače kože, umjetnike, slikare, te stručnjake animatronike.

Edukativna predstava osim impozantnih višemetarskih bića dočarava i raskošnu vegetaciju, a vizualni i zvučni efekti ovom jedinstvenom showu daje jednu potpuno novu dimenziju. Zvuk i riku Tyrannosaurus Rexa nije lako zaboraviti kao ni cjelokupno interaktivno iskustvo kroz koje publiku vodi paleontolog Huxley.

Komentari

▲ Povratak na vrh