Pogledajte kako je bilo na znanstvenim radionicama National Geographic Hrvatska

Jedinstvene znanstvene radionice u režiji National Geographic Hrvatska oduševile su brojne mališane u Njivicama na otoku Krku

Dva dana proteklog vikenda trajale su National Geographic znanstvene radionice u Njivicama na otoku Krku. Atraktivni zadaci i pokusi ispunili su vrijeme mališanima, a kroz igru i praktičan rad djeca su s lakoćom savladala dijelić znanosti kroz teme o Rimskoj antici te Festivalu sladoleda. Znanstvene radionice temom su pratila i atraktivna događanja na otoku Krku poput Dana Antike koji se odvijao na ostacima rimskog Fulfinuma kraj Omišlja te Festivala sladoleda u Njivicama.

Djeca su imala priliku izradili akvadukt te naučiti brojne zanimljivosti o rimskom vodovodu
Radionica magazina National Geographic – djeca su učila kakao se radi lovorov vijenac
Manifestacija Antički dani oduševila je brojne posjetitelje

Kako za odrasle, tako i za one najmlađe, Njivice su proteklog vikenda svakako ponudile doživljaj za pamćenje. Od ranih jutarnjih sati ljubitelji sladoleda na drugom su po redu festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sam centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje.

Sandra Bagarić i Hrvoje Prćić na Festivalu sladoleda u Njivicama

 

Vrhunac prijepodnevne avanture bila je dječja tematska radionica časopisa National Geographic Hrvatska koja se održala uz podršku domaćina Njivice Hotels i Resorts u kojoj su mališani radili vlastiti sladoled. Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su i artisti, mađioničari, akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije sladolednih majstorija. Njima nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta omiljene ljetne slastice. Najviše se oduševila sladoledolom bez glutena, šećera i dodanih aroma pa priznala kako je to od sada njezina omiljena ljetna delicija u kojoj može uživati bez imalo grižnje savjesti.

Sandra Bagarić povela je i supruga Darka Domitrovića u Njivice na znanstvene radionice u režiji National Geographic Hrvatska

“Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna, a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice.”

Glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prćić otkrio je djeci brojne zanimljive teme koje prati magazin

Oduševljen je i sam glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prćić koji je cijelo vrijeme odgovarao na pitanja brojnih mališana, ali i sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više. “Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje i igru, ali najčešće, nažalost, uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca bez obveze i nametanja u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska, a savršen partner radi svojih nastojanja u održivom razvoju postao je turistički resort Njivice.”

Mala turistička općina Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz je njihove predanosti načelima održivosti, a Marbera Green Villas Flora uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude u duhu održivog turizma.

“Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponude” istaknula je direktorica turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić. Upravo iz tog razloga nas sljedeće radionice časopisa National Geographic Hrvatska u Njivicama na zelenom otoku Krku ovog kolovoza vode u svijet ekologije i očuvanja okoliša.

Komentari

▲ Povratak na vrh