Luka Modrić je najbolji igrač svijeta

Nakon što je već osvojio titulu najboljeg igrača Europe, Luka Modrić upisan je u povijest i kao najbolji igrač svijeta po izboru FIFA-e

Ovu laskavu titulu još od 2008. kada je Cristiano Ronaldo prvi put osvojio svoj pehar, drže isključivo dva igrača – Lionel Messi i Ronaldo, a sada je prepoznat trud i rad te fantastična igra koju je Luka pokazao prošle sezone.

U londonskom Royal Festival Hallu pojavili su se gotovo svi najjači igrači svijeta, osim kolege Ronalda koji je izostao baš kao i prošle dodjele za titulu Europskog igrača po izboru UEFA.

Luka je za HRT rekao kako se čuo s njim preko nekoliko poruka, te da se čuje s njim kada se ‘trebaju čuti’. Pehar, koji je rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, Luki je uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Zvonimir Boban nije mogao suspregnuti suze tijekom Lukinog govora.

‘Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejom. Želim čestitati Ronaldu i Salahu na sjajnoj sezoni i siguran sam da će se u budućnosti imati prilike boriti za ovaj trofej. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam.’  Zadnje prije nego je sišao s pozornice, Luka je morao reći i rečenicu na hrvatskom kako bi se zahvalio svima koji su bili uz njega. ‘Volio bih pohvaliti i moju Hrvatsku. Imali smo predivno ljeto, hvala vam na podršci i predivnim emocijama’ poručio je Luka.

Luku je na svečanosti pratila supruga Vanja, te osmogodišnji sin Ivan i petogodišnja kćer Ema

Komentari

▲ Povratak na vrh