Japanski gitarist Yuki Saito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu

Jedan od najboljih japanskih mladih gitarista Yuki Saito nastupa 24. siječnja u Hrvatskom glazbenom zavodu U Zagrebu

Pobjeda na prošlogodišnjem Omiš guitar festu donijela je japanskom gitarističkom virtuozu Yukiju Saitou i posebnu nagradu – solistički koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Biti će to prigoda da naša publika uživa u muziciranju ovog iznimnog umjetnika koji se trenutačno usavršava u Njemačkoj u Weimaru kod profesora Ricarda Gallena.

„Iznimno cijenimo Omiš guitar fest i njegovog osnivača i umjetničkog voditelja Nenu Munitića koji svojim dugogodišnjim radom daje golem doprinos širenju glazbene kulture u Hrvatskoj. Upravo to je temeljna misija HGZ-a pa je naša suradnja posve logična i veseli nas da je započinjemo koncertom jednog od najboljih japanskih mladih gitarista.“ – kaže predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković.

Yuki Saito je rođen u Tokiju 1997., a gitaru je počeo svirati kada mu je bilo tek pet godina. U Japanu se usavršavao pod vodstvom učitelja Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim i Soichi Muraji. U srednjoj je školi učio rog i kontrabas, a kompoziciju je studirao kod Sunao Isaji. Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Europi, Aziji, SAD-u i Australiji. U 2019. godini nastupao je kao jedan od izvođača na festivalu EuroStrings te održao koncertnu turneju i seminare diljem Europe.

 

Yuki Saito, gitara

Petak, 24. siječanj u 20 sati, Hrvatski glazbeni zavod

Program:

  1. Barrios Mangore: Vals op. 8, br. 3 i br. 4
  2. Turina: Sevillana (Fantasia)
  3. Bogdanović: Sonata br. 3
  4. Ravel: Prélude & Pavana za preminulu infantkinju (obr. Yuki Saito i Tristan Manoukian)
  5. Fujikura: Sparks & Chance Monsoon
  6. Takemitsu: Yesterday, Here, There and Everywhere & Hey Jude iz 12 Songs for Guitar
  7. Takemitsu: Folios
  8. Suzuki: A Tender Encounter & Casa Vuota iz 12 Etudes for Guitar
  9. Kawakami: Peixe Cachorro

Komentari

▲ Povratak na vrh