Kako je Arnold Schwarzenegger pomogao fanu da se izvuče iz depresije

Ikona bodybuildinga, snage i prvi lik na kojeg pomislimo kad su mišići u pitanju, ovom je fanu s nekoliko ohrabrujućih rečenica promijenio život i nama postao još simpatičniji

Arnold Scwarzenegger inspiracija je mnogima. Bivši Mr. Universe, filmska zvijezda i guverner Kalifornije sada već u 71 godini još uvijek vježba u teretani i održava odličnu formu.  Pored mišića Arnold je poznat i po humanitarnom radu – čini dobro te motivira druge da to čine.

Tako je prije dva tjedna jednom fanu s nekoliko kratkih rečenica na društvenoj mreži Reddit u/GovSchwarzenegger pomogao pobijediti depresiju te ga potaknuo da se vrati u teretanu i vježba.

Zamislite da dobijete osobnu poruku od Arnolda koji vas hrabri i podiže iz depre kao što se to dogodilo Aliju iz Kanade nakon što je mu je poslao kratku poruku “Pomislio sam da nemam što izgubiti samo ako pitam. Najgori scenario, nitko neće ni primijetiti i ignorirat će me. Najbolji scenario… Pa, znate već!“, rekao je Ali za Boredpanda.com.

“Neću biti tako strog prema tebi. Molim te, nemoj ni ti biti strog prema sebi. Svi prolazimo kroz izazove i svi doživljavamo padove. Nekad je život vježba. No, ključna stvar je da se digneš. Samo se malo pomakni. Izvuci se iz kreveta i napravi koji sklek ili odi prošetati. Samo napravi nešto. Korak po korak i nadam se da ćeš se osjećati bolje i vratiti se u teretanu. No nemoj samog sebe napadadati jer to je beskoristan razgovor. To te neće dovesti bliže teratani. I nemoj se plašiti tražiti pomoć. Sretno!”, napisao je Arnold Schwarzenegger depresivnom Aliju i trenutno izazvao ne samo njegovo oduševljenje, već i lavinu kometara drugih koji su počeli dijeliti vlastita iskustva i pohvale Schwarzeneggeru.

Za Alija koji se bavi bodybuildingom bila je to poruka od samog Boga:“Kad sam vidio Arnoldovu prvu poruku to me iste sekunde podiglo… Te sam noći legao u krevet i osjećao se kao milijun dolara, znajući da sam imao fenomenalan dan. Probuditi se sljedeće jutro i vidjeti da je Arnold ponovno pitao kako sam, od te se pomisli odmah naježim.  ”

One of my rules is… break the rules from r/bodybuilding


Od dana kad ga je Arnold pokrenuo, Ali redovito vježba:”Ako mi se ne da ići, samo zamislim njega da kaže “do it” svojim naglaskom”, kroz smijeh objašnjava Ali.

Komentari

▲ Povratak na vrh