Delfini, ribe i podmornica novi su stanari dječje bolnice u Klaićevoj

Uređaj za magnetnu rezonancu u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti pretvoren je u 'podmornicu' iz mašte za djecu, čime je liječnicima znatno olakšano izvođenje pregleda

Delfini, ribe i podmornica novi su stanari dječje bolnice u Klaićevoj. Naravno, samo na slikama koje su uljepšale zidove prostorije za magnetnu rezonanciju i dosad neugodne preglede za djecu pretvorili u mnogo ugodnije iskustvo. Rezultat je to uspješne suradnje predstavnika bolnice i kreativne agencije Izone koji su, s manje sredstava ali uz obilje mašte i kreativnosti, uspjeli postići efekt dosad viđen isključivo u razvijenijim zapadnim zemljama.

‘Kroz tri godine volontiranja u Klaićevoj Izone je sudjelovao u brojnim projektima za bolnicu, kao što su razvoj vizualnog identiteta, izrada web stranice, slikovnice i bojanke te osmišljavanje maskote bolnice Mamuta Jure. Ideju mora i podmornice u prostorijama za magnetnu rezonancu dogovorili smo u suradnji s bolnicom, za dizajn je bila zadužena naša dizajnerica Marina Cumbo. Važno je napomenuti kako su nas inspirirale ne samo priče hrabrih malih pacijenata, nego i iznimno pozitivna energija djelatnika bolnice i njihova nepresušna ljubav i brižnost koje posvećuju svome poslu’, izjavila je Eva Mladiček iz Izonea.

Marina Cumbo i Eva Mladiček

Osim ograničenih financijskih sredstava poteškoće je stvaralo i često korištenje samog uređaja, zbog čega se proces izrade znatno odužio. Ipak, konačni rezultat oduševio je sve uključene. Prva pozitivna iskustva iz novouređenih prostorija već su pristigla, a nesumnjivo će ih biti sve više.

Komentari

▲ Povratak na vrh