adidas nastavlja borbu za oceane bez plastike

Svi koji žele sudjelovati mogu postati dio ekipe i priključiti se adidas Runnersima koji će za vrijeme trajanja kampanje svakim korakom registriranim Runstastic aplikacijom prikupljati novac koji će pomoći da se počisti plastika iz oceana

Povodom predstavljanja rezultata prošlogodišnje akcije “Run For The Oceans”, adidas Running najavio je nove aktivnosti povodom obilježavanja Dana oceana, 8. lipnja. Ove je godine cilj prikupiti čak 1,5 milijuna USD za nastavak ulaganja u obrazovanje budućih generacija o problemu onečišćenja oceana plastikom.

Podsjetimo, 2018. godine gotovo milijun trkača trčalo je u globalnoj akciji “Run For The Oceans”, a prikupljenih milijun dolara pomogli su u uključivanju 100.000 mladih i njihovih obitelji iz obalnih područja pogođenim plastičnim zagađenjem u program ‘Parley Ocean School’. Rezultat ovog partnerstva je pet milijuna pari cipela izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz oceana.

Globalnoj kampanji se i ove godine pridružuje lokalna adidas Runners zajednica čiji će članovi također trčati za spas oceana. Svi koji žele sudjelovati mogu postati dio ekipe i priključiti se adidas Runnersima koji će za vrijeme trajanja kampanje svakim korakom registriranim Runstastic aplikacijom prikupljati novac koji će pomoći da se počisti plastika iz oceana.

Svi zainteresirani za ovu hvalevrijednu inicijativu mogu se registrirati na adidas Runners stranicama https://www.adidas.com/hr/adidasrunners/i započeti novu sportsku pustolovinu, a na istoj web adresi se može skinuti i Runtastic aplikacija.

Komentari

▲ Povratak na vrh