Varijacija skleka koja još više jača ruke, prsa i trbušnjake

Ovakve sklekove uključite u dio treninga kada biste izvodili normalne sklekove.

Ovo je jednostavan način da sklekovi postanu moćniji – i da usput definirate trbušne mišiće. Izvođenjem sklekova na mini spravi za dipseve – povećat ćete opseg kretnji – što rezultira boljom aktivacijom mišića, kaže Men’s Healthov urednik fitnessa BJ Gaddour.

Osim toga, sprava vam dopušta da imate neutralan hvat zbog čega su ramena u snažnijoj i stabilnijoj poziciji nego kod uobičajenih sklekova.

Ako u blizini nemate ovu spravu, upotrijebite par bučica, sanduk ili steper za isti učinak. Nemate sanduk niti steper? Upotrijebite teže (veće) bučice koje će povećati prostor između tijela i tla što će povećati opseg kretnji.

Pogledajte priloženi video u kojem Gaddour pokazuje izvođenje vježbe pravilnom tehnikom.

Zaoblite leđa u najgornjoj poziciji skleka za dodatni bonus: “To će vam zapaliti prednji zupčasti mišić (serratus anterior)“, kaže Gaddour, misleći na mišiće koji se dijagonalno protežu sa strane rebara.

Ovakve sklekove uključite u set gdje biste inače izvodili normalne sklekove, izvodite setove od najvećeg mogućeg broja ponavljanja. Kada ste spremni za veći izazov, pauzirajte pet sekundi u najgornjoj i najdonjoj poziciji vježbe prilikom svakog ponavljanja.

Komentari

▲ Povratak na vrh