Nađite si suparnika i trčite brže i lakše

Pronađite nekoga tko će vam biti izazov: natjecanje sa suparnikom može vam pomoći da trčite brže, dokazali su na Sveučilištu New York

“Kad netko trči s vama poput suparnika to psihološki povećava ulog pa se tjerate na više”, objašnjava dr. sc. Gavin Kilduff.

“Suparništvo ne mora nužno značiti i animozitet. Može značiti i kompetitivnost zbog odnosa ili povijesti koju imate s tom  osobom” smatra Kilduff. Trčanjem na taj način lakše ćete držati ritam i tempo i manje misliti na to kako vam je teško.

Paceanje je meni osobno super koncept i ideja gdje brži trkač (ne nužno u svakom slučaju brži), drži tempo i na neki način motivira trkača kojeg pacea da odradi najbolju moguću utrku”, piše Neven Kamenski maratonac Men’s Healtha u svojem Dnevniku maratonca u završnici priprema za odlazak na maraton u New York 4. studenog 2018. Više o tome kako je Neven paceao svog prijatelja da postigne osobni rekord, čitajte sljedeći tjedan u posebnom izvještaju sa Zagrebačkog maratona održanog 14. listopada 2018.

SAVJET: Sljedeći put kad budete sudjelovali u utrci ili trčali na treningu, pozovite i svog suparnika. Nemate nikoga takvoga? Družite se više na idućoj utrci. Razgovarajte s nekim malo bržim od sebe pa dogovorite odmjeravanje snaga čisto nadmetanja radi.

Komentari

▲ Povratak na vrh