Pobijedite u digitalnoj utakmici

Društvenim mrežama dominiraju fotografije. I fotke i riječi birajte kao da ste robna marka.

CR7 ima 47 milijuna sljedbenika na Twitteru. Osnažite svoj profil na društvenim mrežama uz savjete Jaya Baera, autora knjige Youtility: Why Smart Marketing is About Help Not Hype.

 Slikajte se

O profilnoj fotografiji razmišljajte kao i o odijelu za intervjue za posao – kao o investiciji. “Slikajte se kod profesionalnog fotografa ili neka vas barem fotografira prijatelj koji ima oko za fotografiju”, predlaže Baer. Osnove: držite se portreta i pojačajte kontrast.

Predstavite se

Sažmite svoj život u 30 riječi. “Primijenite ovu formulu: posao + slobodno vrijeme + interesi (puta tri) + humor”, predlaže Baer. Primjer: Odvjetnik iz Dallasa. Gledam na život kroz ružičaste naočale. Posvećen obitelji, slanini i Cowboysima. Katkad sam golub, a katkad kip.

Dijelite bogatstvo

Ako ne želite da vaši internetski prijatelji obole od “post-postovskog stresa”, svoje znanje – o glazbi, internetu, hrani ili bilo čemu – podijelite putem postova triput dnevno kroz sve kanale. “Pronađite način kako pomoći ljudima”, savjetuje Baer.

Razmišljajte očima

Ako želite nešto reći, pronađite fotografiju koja dobro prikazuje tu misao i opišite je riječima. “Društvenim mrežama dominiraju fotografije”, upozorava Baer. I fotke i riječi birajte kao da ste robna marka. Jeste li dovitljivi, ozbiljni ili ironični? Onda u tom tonu i postajte na webu.

Komentari

▲ Povratak na vrh