Ostvarite svoje snove

Provjerite imate li na raspolaganju sva sredstva koju su vam potrebna za ostvarenje sna. Posebno provjerite nedostaje li nešto i razmislite kako biste mogli doći do toga.

Sve počinje sa snom, rekli smo. No, uspješni ljudi znaju kako taj san pretvoriti u stvarnost.

 – Sanjajte tako dugo dok u mašti ne vidite sve detalje svog projekta – početak, tijek i kraj. Sportaši tako unaprijed vizualiziraju utakmicu i “pobjeđuju” u mislima.

– Provjerite koliko je vaš san realno ostvariv. Ne podcjenjujte protivnika, no nemojte se ni previše zamarati njime.

– Provjerite imate li na raspolaganju sva sredstva koju su vam potrebna za ostvarenje sna. Posebno provjerite nedostaje li nešto i razmislite kako biste mogli doći do toga. Imate li vještine, sredstva, pozitivan stav, ljude? Imate li svu “sportsku opremu”, jesu li svi članovi ekipe dobro uvježbani i vjeruju li u vaš zajednički san?

– Provjerite rizike. Što bi moglo poći krivo? Da li vas i koliko razmišljanje o tome uznemiruje? Ako da, provjerite što biste mogli učiniti da se to ne dogodi. Dobra je priprema temelj svakog uspjeha, kako onog sportskog tako i poslovnog.

– Na kraju još jednom provjerite sve navedene točke. Stvari bi trebale izgledati bolje.

I zapamtite, najvažnije je da u mislima vidite to što želite postići i da ta slika bude sasvim pozitivna. Sve dolazi iz uma. Zato sve što možemo zamisliti možemo i ostvariti.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh