Odvedite je u teretanu i ne treba vam predigra

Kad god sam u teretani, tamo je jedan slatki frajer. Obično bacim pogled u ogledalo da škicnem njegove bicepse dok izvodi vježbe. Katkad ga uhvatim kako me skenira. Baš mu ne mogu zamjeriti zbog toga: moj top i šorc su mikroskopskih dimenzija. Ima i elektricitetom nabijenih trenutaka kad jedno drugog uhvatimo na djelu – pogledi nam se susretnu i oboje se nasmiješimo. Prilično sam sigurna da umire od smijeha kad vidi da mi se upucava neki mišićavi tupan. Možda ga to čak i napali – jer zna da kući idem s njim. A ja to jedva čekam.

Frank i ja prije smo trenirali odvojeno. Ali otkako smo uskladili članstvo u teretani (brak utječe i na to), skužila sam da smo dotad gubili cijeli sat predigre. Naši su treninzi u teretani vježba uzajamnog divljenja, lagano zagrijavanje prije povratka kući.

Prije gotovo 20 godina skupina kanadskih znanstvenika provela je inovativan pokus koji je uključivao žene, sobne bicikle i erotski video. Ustanovili su da je protok krvi prema vaginama ispitanica bio mnogo veći ako su žene prije gledanja videa vježbale. Činilo se kako ih je vježbanje pripremalo za seks.

U znatno poslije toga provedenoj studiji Kinsey Institutea ispitanice koje su se seksale nakon vježbanja navele su da su osjećale veću seksualnu želju te olakšanje nakon orgazma. “Vježbanje samo po sebi općenito ne uzrokuje genitalni odgovor”, ističe autorica studije dr. Tierney Lorenz. Ali ženu i te kako priprema da se dobro oznoji u krevetu. To je jak razlog da poželite svoju bolju polovicu vidjeti u teretani. Zategnute noge i savršena guza pritom su bonusi.

Osim što nabrijava naše motore, vježbanje nam također otpušta kočnice. Prema studiji koju je objavio Journal of Sexual Medicine, žene koje vole svoja tijela redovito osjećaju veće zadovoljstvo u seksu; osjećaj da su fit u krevetu bio je jednako važan kao i osjećati se seksualno privlačnima. Snažna vitka žena zna što sve njezino tijelo može učiniti i nije zabrinuta zbog toga hoće li joj se, kad je gore, tresti salo na trbuhu. “Ako je žena u dodiru sa svojim tijelom, tada je u stanju više se usredotočiti na osjetilni doživljaj seksa”, kaže dr. Lisa Dawn Hamilton, koja se bavi psihološkim istraživanjima.

Samopouzdanje vezano uz tijelo također može biti zaslužno za poduzetnost u seksu. Na Sveučilištu Tennesseeja ustanovili su kako su žene s višim samopouzdanjem sklonije otkriti svoje seksualne želje.

Tijekom školovanja na koledžu prošla sam put od žgoljave joggerice ravna trbuha do “isklesane” dizačice utega koja je uzimala kreatin i izgradila guzu koja nije nestajala u trenirci. Kada dižem utege, čini se kako moje nesavršenosti nestaju – možda ne fizički, ali uvijek mentalno. Žene napokon čuju ono što nam muškarci govore: da naša tijela najviše volite kad mi volimo svoja tijela.

Današnje fit žene svoja tijela vole jednako kao vi. Nedavno sam započela nov režim vježbanja i, nakon nekoliko tjedana, upitala sam Franka primjećuje li razliku. Očekivala sam – dobro, nastojala sam iskamčiti – kompliment za svoje trbušnjake koji su se počeli pojavljivati. “Da”, odgovorio je Frank, “imaš više samopouzdanja.” Tada sam skopčala: ono što on zapravo želi jest moje tijelo do svoga, pred ogledalima u spavaćoj sobi. S upaljenim svjetlima – i ugašenim nesigurnostima.

Komentari

▲ Povratak na vrh