Na što trebate pripaziti kada idete na razgovor za posao?

Osim toga, zašto loš prvi dojam može uništiti vašu priliku

Vaš životopis može biti impresivan, no mislite li da odgovara vašem osobnom stilu?

Razgovarali smo s poslodavcima o tome što oni prvo primijete kod potencijalnih kandidata kada dođu na razgovor na posao. Evo što su oni rekli o prvim dojmovima:

Mali detalji mogu biti značajni

“Kandidat koji dođe raščupan na razgovor za posao i kaže mi da se ne želi truditi oko svog izgleda, nema velike šanse. Jer ako ne želi ostaviti dobar dojam na mene dok ga intervjuiram, ne mogu biti siguran da ću mu moći biti autoritet kao šef”, kaže Dan Kilgore, ravnatelj tvrtke za regrutaciju Riviera Advisors.

Prije razgovora provjerite je li vaša kosa uredno ošišana, jesu li dlake iz nosa i ušiju počupane i pripazite da vam ruke budu čiste i njegovane, kao i lice.

Ponekad se bolje uklopiti nego isticati

Napravite svoju domaću zadaću o tvrtki u koju idete na razgovor. Je li konzervativna ili liberalna? Veliki dio razgovora uključuje provjeru hoćete li se uspjeti uklopiti. Uklapanje u okolinu ponekad može značiti brijanje brade ili uklanjanje naušnice.

“Prilagodite se onoliko koliko je potrebno”, kaže Kilgore i nadodaje: “Pokažite svoju jedinstvenost profesionalno!”

Pripazite na svoj izgled

Preveliko ili preusko odijelo doista ne ostavlja dobar dojam. Prije ili kasnije, i sami ćete to primijetiti pa je velika vjerojatnost da ćete izgubiti samopouzdanje. A to vam definitivno nije potrebno! Posebice pripazite pri odabiru košulje.

“Uvijek se primijeti kada muškarcu košulja ne stoji dobro”, tvrdi Brendan Courtney, predsjednik tvrtke The Mergis Group.

Ponašajte se lijepo prema recepcionaru

Manire ponašanja nikada ne treba zanemariti. Vaše ponašanje počinje se pratiti od ulaska u zgradu u koju ste došli na razgovor.

 

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh