Kako uspješni muškarci započinju dan?

Čim otvorite oči počinje priprema za produktivan i uspjehom ispunjen dan...

Lewis Howes, autor knjige The school of greatness, ima recept za cjelodnevnu motivaciju:

  • USREDOTOČITE SE NA ONO ŠTO VAS ČEKA

Prije nego što iskočite iz kreveta, usredotočite se nekoliko minuta na tri do pet stvari za koje ste zahvalni – poput svoga posla ili voljene žene koja spava pokraj vas, predlaže Howes. U studiji Journal of Clinical Psychology pokazalo se da su zdravstveni radnici manje pod stresom i manje depresivni kad vode dnevnik zahvalnosti.

  • POSPREMITE NAPOKON SVOJ KREVET

Podaci National Sleep Foundation kažu da jedan od tri muškarca redovito nakon ustajanja ostavi neuredan krevet. Nemojte biti jedan od njih: čini se minornim, no ta zgužvana posteljina zapravo je prvi izazov vašeg jutra. „Pospremanje kreveta postavlja akcijski ton koji će vas pratiti tijekom cijelog dana“, kaže Howes.

  • ZNOJENJEM PROBUDITE MOZAK

Nizozemska studija izvijestila je da jutarnji trening može pomoći da poboljšate samokontrolu te sposobnost planiranja i fokusiranja. No pravi razlog za odlazak u teretanu krije se u činjenici da ćete zadržati entuzijazam čak i kada direktor odluči održati važan (i dugačak) sastanak 15 minuta prije kraja radnog vremena.

  • DAJTE SEBI OSJEĆAJ SVRHE

Prije odlaska na posao definirajte koji je vaš cilj na koji se želite fokusirati – dovršiti veliki projekt, izgraditi svoju profesionalnu mrežu i sl. Pribilježite tri zadatka koja su povezana s tim ciljem: oni su od sada vaši prioriteti. „U protivnom, lako će vas omesti razni drugi zadaci“, kaže Howes. Razmišljajte smiono, samo ćete tako ostvariti napredak.

Komentari

▲ Povratak na vrh