Društvene mreže i veze – obavezno “lajkajte” sve njezine objave!

Dijeljenje i “lajkanje” postova na društvenim mrežama može ozbiljno ugroziti vašu vezu, ali je može učiniti i boljom

Objave nekih parova na društvenim mrežama katkad u vama pokrenu “bullshit” alarm, katkad ih žalite, a katkad se pitate je li između njih dvoje sve OK. Znate, ono: Charlene i Lance su u problemima, ali ona svejedno objavljuje fotku na kojoj s njim veselo bere jabuke. Kome vjerovati: sebi ili Instagramu?

Za primjer uzmite Seana O’Briana, razvedenog tatu koji živi sa svojom novom suprugom Kendrom. Njih su se dvoje upoznali na društvenim mrežama. Kendra je već na početku veze željela vidjeti hoće li on staviti neku fotku na kojoj su njih dvoje zajedno i tako objaviti njihovu vezu. To joj je puno značilo, osobito stoga jer je u to vrijeme Seanova bivša supruga počela Seanu slati dvosmislene poruke.

“Htjela sam da fotkama pokaže da je zauzet”, priznaje Kendra. Ali objave su mogle dići buru između njega i njegove bivše. Ipak, Kendra i Sean postigli su kompromis: objavljivat će, ali povremeno. To je prva lekcija kad su društvene mreže u pitanju: razgovarajte. “Društvene mreže, naime, predstavljaju javno multimedijsko iskustvo s vašom boljom polovicom”, tvrdi Rebecca Hayes sa Sveučilišta Illinois State.

Kako vi pridonosite tom iskustvu? Za neke je, na primjer, objava prigodom godišnjice veze lijepa gesta, na kojoj će vam ona biti zahvalna. Neki, pak, to ipak žele zadržati u vlastita četiri zida. Matt i Robin Fleming upoznali su se na Instagramu – njegove fotke iz Kalifornije zasjale su na zaslonu njezina mobitela u Torontu. Taj je servis postao svojevrsno Insta-ljepilo za par koji je dijelilo 3200 kilometara. “Ljudi su ‘čekirali’ moj profil da vide pričam li o Mattu”, priznaje Robin. “Tako da smo cijelo vrijeme imali publiku koja je navijala za nas.”

Pratite li savjete stručnjaka niže u tekstu, sve je moguće: Matt i Robin su se vjenčali.

DOBRO RAZMISLITE PRIJE OBJAVE

Razgovarajte s partnericom i dogovorite pravila o objavljivanju:

Koristite na daljinu

Kao što su potvrdili Robin i Matt svojom kanadsko-američkom vezom, društvene su mreže sjajne za održavanje kontakta. Osjećaj da s voljenom osobom možete komunicirati kad god poželite uistinu oslobađa. A ne zaboravite i na slobodnije Snapchat seanse…

Odlučite o bivšima

Kontakt s bivšima, čak i putem  interneta, može značiti bacanje pijeska u motor vaše aktualne veze. Razgovarajte s djevojkom i dogovorite pravila komunikacije s bivšima. Ako se dogovorite da se nećete opterećivati bivšima, onda se toga i pridržavajte.

Ne kopajte preduboko

Ne kopajte preduboko po njezinim starim objavama jer bi to moglo probuditi ljubomoru. Osim toga, nećete imati pojma o kontekstu u kojem je nešto izrečeno, što vas može navesti na pogrešne zaključke. Dobra strana: mogli biste pronaći što joj se sviđa.

Pritisnite srce

Trebamo li uopće napisati: “lajkajte”sve njezine objave. To je jednostavno, ali jako važno. Jer ona očekuje da to napravite; ako to ne dočeka, mogla bi pomisliti da vam jednostavno nije stalo. Znamo da radije pratite objave sportaša, ali dajte si truda.

Pratite njezine prijatelje

Pokažite da niste sociopat. Možda ćete njezine prijatelje prije upoznati online nego uživo, a znate da o vašoj vezi odlučuje (i) ono što o vama misle njezine prijateljice i prijatelji. Ako im se sviđate, budite sigurni da će joj reći da ste tip kojeg vrijedi zadržati.

Objavljujte pozitivu

Čestitajte joj na promociji ako znate da će se time pohvaliti na društvenim mrežama; javne čestitke godit će i vama i njoj. Osim toga, vama je lakše objaviti nešto čime je u tuđim očima činite boljom osobom nego da ona sama to napravi. A usput ćete skupiti i gomilu “lajkova”.

Ne prenapuhujte

Svi smo vidjeli fotke poljubaca u skoku, ali vaša veza ne mora biti jednako online uzbudljiva poput veza vaših prijatelja (možda su oni jednostavno bolji fotografi). Takve bi usporedbe mogle izazvati razočaranje, ali sjetite se da u stvarnom životu ne možete pozirati kao na fotki.

Nemojte prijeći na tamnu stranu

Pravilo je staro poput Zuckenbergove stare majice s kapuljačom – ne “čekirajte” svako malo profile djevojaka u koje ste bili zaljubljeni. Još manje to radite ako ih zamišljate kao moguće partnerice; to je pouzdan znak da s vašom vezom nije sve OK. Stoga, prste sebi.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh